Klopp vil gøre som Danmark i '92: Det var sejt

16x9
Det danske hold med pokalen efter EM-triumfen i 1992 Foto: JENS NØRGAARD LARSEN / Scanpix Danmark

Liverpool-manager vil kopiere Danmarks triumf i søndagens Capital One Cup-finale

Hvordan vinder Liverpool søndagens Capital One Cup-finale over Manchester City?

De mødtes på McDonalds. Og så vandt de EM. Det er sejt.

Jürgen Klopp

Bare gør som Danmark i 1992. Det er hvert fald en del af Liverpool-manager Jürgen Klopps plan før finalen.

- Nogle gange er det kvaliteten af en enkelt spiller, der afgør en kamp, men det handler mere om præstationen af hele holdet. Hvis du ser på de store titler i fortiden, så blev Danmark Europamestre (i 1992). Det er den bedste titel, jeg nogensinde har hørt om, siger tyskeren ifølge den engelske avis Liverpool Echo.

Om det er et tysk traume, der plager Jürgen Klopp, vides ikke. Men han husker tilsyneladende den danske triumf i detaljer, selvom rækkefølgen måske er en smule skæv.

- De mødtes på McDonalds, så hørte de, at de skulle med til EM, og så vandt de. Det er sejt.

- Grækenland gjorde det også. Det er ikke altid det bedste hold, der vinder. Alle kan vinde, hvis man har den rette indstilling, og hvis man tror på det.

Jürgen Klopp (th) er kendt som lidt af en spasmager
Jürgen Klopp (th) er kendt som lidt af en spasmager Foto: PETER POWELL / Scanpix Denmark

Og lige som Danmark var undertippet før EM-slutrunden i 1992, så mener Jürgen Klopp tilsyneladende også, at Liverpool er noget underlegen i forhold til Manchester City.

- Manchester City er et stort hold, og vi bliver nødt til at levere mere end en god præstation. Vi skal lave den rigtige plan. Vi skal måske løbe mere, end Manchester City løber. Vi skal lukke de rigtige områder ned. Vi skal holde hovedet koldt, bruge presset og sætte niveauet for intensitet. Hvis vi gør det, så kan vi vinde, og det ved de.

Lige som det ikke altid var lige kønt, men til gengæld effektivt, da Ricardos tropper triumferede i Sverige i starten af 90'erne, så er resultatet det vigtigste for Klopp, når Liverpool og Manchester City mødes i finalen søndag klokken 17.30

- Det vigtigste er at vinde finalen. Jeg er lige glad med hvordan. Jeg bekymrer mig om det inden kampen, men efter vi har vundet på masser af held, er jeg lige glad.