DBU vil være vært for EM

16x9
Sammen med Sverige, Norge og Finland vil DBU forsøge at få EM til Danmark i 2024 eller 2028. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Sammen med Sverige, Norge og Finland vil DBU forsøge at få EM til Danmark i 2024 eller 2028.

DBU vil sammen med flere nordiske lande forsøge at få EM-slutrunden i fodbold til Danmark i 2024 eller fire år senere i 2028.

Ifølge dbu.dk så blev ideen drøftet i sidste uge, da de nordiske fodboldformænd holdt møde i Zürich i forbindelse med FIFA-valget.

- Vi har en fælles kærlighed til fodbold og et ønske om at være værter for EM, så derfor vil vi undersøge muligheden for at byde på værtsskabet i 2024 eller 2028, siger DBU's formand Jesper Møller i en pressemeddelelse.

Danmark skal også være vært for fire kampe under EM i 2020, der er fordelt på 13 forskellige værtsnationer. Det ændrer ikke ved ønsket om at være med i et fælles nordisk bud på værtskabet i 2024 eller 2028, understreger DBU-formanden. 

- EM er en af de største begivenheder i fodboldens verden og er fantastisk for alle os, der elsker fodbold. At være vært for en af Europas største sportsbegivenheder har kæmpe betydning for alle dele af dansk fodbold og i hele Danmark, siger Jesper Møller.

DBU vil sammen med de øvrige nordiske fodboldforbund undersøge og forberede et egentligt bud til UEFA og tildelingen af EM-værtskaber. UEFA ventes at træffe beslutning i foråret 2017.