Bendtner på den røde løber: Ikke i dag, tak

Nicklas Bendtner ønskede ikke at uddybe sit afbud til landsholdet, da TV 2 SPORT mødte ham torsdag aften

Nicklas Bendtner meldte afbud til Åge Hareides første landsholdstrup. Eller også var det Åge Hareide, der meldte afbud til Nicklas Bendtner. 

Faktum er i hvert fald, at Danmarks ellers så træfsikre angriber ikke er med, når landsholdet mødes forud for Hareides første kamp som landstræner mod Island. 

Bendtner var torsdag aften til premiere på Hairspray i Tivoli, hvor han gik ad presseindgangen kaldet "den røde løber". Men Bendtner havde ikke lyst til at uddybe, hvorfor han og Åge Hareide er kommet frem til, at han ikke længere skal være på landsholdet. 

- Ikke i dag, tak, svarede han, da TV 2 SPORT forsøgte at spørge ham til, hvad han vil gøre for at komme tilbage på landsholdet.

Nicklas Bendtner er i en kritisk situation i sin tyske klub Wolfsburg, hvor han ikke får spilletid i øjeblikket. Det er formentlig derfor, at han og Hareide vurderer, at han ikke skal spille i rødt og hvidt for tiden.

- Efter en god og konstruktiv samtale med Åge Hareide er vi sammen kommet frem til, at jeg ikke deltager i de kommende landsholdskampe, sagde Nicklas Bendtner via en pressemeddelelse udsendt i går. 

- Det er med stort vemod, men jeg ønsker at præsentere mig selv bedst muligt for holdet, og desværre kan jeg ikke levere det, som det kræver, på nuværende tidspunkt. Det ville ikke være en optimal platform at starte op på med det nye landshold. Alle ved forhåbentligt, hvor meget landsholdet betyder for mig, og at jeg altid vil være til rådighed, så længe jeg spiller, for at repræsentere Danmark - det er en stor ære at bære vores farver, sagde Nicklas Bendtner et par timer før Hareide præsenterede sin landsholdstrup uden Nicklas Bendtner.