Hvis Riddersholm havde haft et trekantsdrama i truppen...

Glen Riddersholm ville ikke lade en af sine spillere fortsætte med holdet, hvis vedkommende indledte et forhold til holdkammerats kone.

Superligaklubben Randers FC fik fredag opmærksomhed for alt andet end det sportslige, da det kom frem, at klubbens anfører Christian Keller har indledt et forhold til holdkammeraten Jonas Borrings kone, som Borring er ved at blive separeret fra.

Det er en historie der har fyldt på de sociale medier, i mediernes spalteplads og i hele FodboldDanmark helt generelt.

Hos Superliga-kollegerne fra AGF ønsker cheftræner Glen Riddersholm ikke at sige noget om den aktuelle sag hos de lyseblå liga-konkurrenter 40 kilometer mod nord, men Riddersholm vil godt i generelle vendinger sætte ord på, hvordan han ville reagere i en lignende situation i en verden, hvor især tillid spillere imellem er en vigtig byggesten.

- I en given sag med en spiller, der har et forhold med en anden spillers kone i truppen, ville det ikke for mig være foreneligt med at skulle præstere fremadrettet. Det ville give et miljø, hvor der ikke er tillid og tillid er det allervigtigste. 

- For mig ville det være en logisk konsekvens, uanset status eller betydning for den enkelte spiller, at tilbyde ham den træning, der er nødvendig, men det ikke ville være sammen med det øvrige hold, fordi jeg har svært ved at se en fremtid for en pågældende spiller i den klub, hvor jeg er træner. Men det er for min egen personlige regning, at jeg siger dette, siger AGFs cheftræner til TV 2 SPORT.

- Det ville være vigtigt, for det lederskab jeg forsøger at udøve i hverdagen er meget værdibaseret, og hvis jeg skal være troværdig overfor min spillergruppe, er jeg nødt til at udøve det lederskab, som jeg i hverdagen prædiker, og derfor ville det være naturligt med sådan en konsekvens, fortæller han videre.

Da Christian Keller indledte et forhold til Jonas Borrings kone Kira, var Keller anfører i Randers FC. Det hverv blev han frataget af klubben fredag. Anføreren skal som udgangspunkt være trænerens forlængede arm og på den måde gå forrest.

Men for Glen Riddersholm ville det ikke gøre en forskel om det var hans anfører der gjorde noget lignende eller ej.

- For mig er det forkert uanset status på den pågældende spiller. Det betyder selvfølgelig, at det er et markant stærkere signal, at det er en anfører.

- Det vil mere være forseelsen end status på den pågældende spiller, jeg vil udøve mit vurderingsgrundlag på. Og det er det, jeg synes, der er væsentligt, fortæller AGF-træneren.

På de sociale medier har folk rast over, at en holdkammerat på den måde har indledt et forhold til en anden spillers kone – selvom parterne ligger i separation. Og det er ikke kun fodboldspillere der har givet deres mening til kende.

Tilliden spillerne imellem er nemlig en af de vigtigste ingredienser i en verden, hvor der hver eneste dag er maksimalt pres på for at levere. 

- Fodboldspillere er under et massivt pres og tilhører en meget lille procentdel af befolkningen som lever med et konstant pres på sine skuldre: Man skal levere årsregnskab hver eneste weekend, og derfor er man nødt til at have et meget stærkt fællesskab, hvis man skal kunne håndtere, det ydre pres der er på en præstationsenhed som et fodboldhold. Trygheden skal man finde i sit hold, sit team: Trygheden skal man finde hos sine holdkammerater. 

- Hvis tilliden internt er brudt spillerne imellem og nogle har forbrudt sig imod de æresbegreber der ligger i fodboldbranchen, så er det klart, at det kan være svært at opretholde den tillid, der skal være, for man kan præstere optimalt, siger Glen Riddersholm.

Jonas Borring har lige nu orlov fra Randers FC på ubestemt tid som en direkte konsekvens af sagen.

På sociale medier, blandt andet på TV 2 Sportscenters Facebookside, har folk det seneste døgns tid livligt diskuteret om det samme ville ske i en hvilken som helst anden virksomhed. Men man kan ikke sammenligne en virksomhed med en fodboldkub, mener cheftræneren i AGF.

- Mig bekendt er det sværere at have ondt i livet som fodboldspiller, end det er på en almindelig arbejdsplads, hvor man kan række hånden op og andre medarbejdere kan overtage ens arbejdsopgaver. Det er lidt sværere på en arbejdsplads, hvor man skal præstere på det niveau hver weekend, lyder Glen Riddersholms vurdering.

I videoen kan du høre Randers-træner Colin Todds reaktion på sagen i klubben.