Aarhus-klub raser: Hemmingsen har pisset på os alle

16x9
Carsten Hemmingsen har spillet på kampe, som han som træner for 2.-divisionsklubben Middelfart selv var involveret i, og det må man ifølge DBU-regler ikke. Foto: BAX LINDHARDT / Scanpix Danmark

I Aarhus Fremad er man langt tilfreds med den tidligere Middelfart-træner, Carsten Hemmingsen, der spillede på, at hans hold ville tabe til klubben.

Carsten Hemmingsen er lige nu centrum i en sag om brud på matchfixingreglerne. Den tidligere Middelfart-træner har til Fyens Stiftstidende indrømmet, at han to gange i 2015 spillede på, at Middelfart ville tabe i 2. division.

Modstanderen i én af de to kampe var Aarhus Fremad. I deres indbyrdes kamp den 17. oktober 2015 vandt aarhusianerne 2-1.

- En træner, der spiller sit eget hold til at tabe, det er noget svineri. Længere er den ikke, og det må du gerne citere mig for. Han er direkte involveret i kampen, og det er jo svindel over for egne spillere, os som modstandere, andre, der har satset penge på kampen, sponsorer og alle andre involverede, siger Aarhus Fremads direktør, Nicolaj Wittendorff, til Jyllands-Posten.

- Hemmingsen har pisset på os alle, men i forhold til vores egen rolle er jeg helt rolig. Jeg er overbevist om, at vi har ageret ærefuldt i den og de andre kampe, men det er jo helt hen i vejret, at vi er med i sådan noget, siger Aarhus Fremad-direktøren.

Nikolaj Wittendorf så ikke selv kampen, som blev spillet i Middelfart. Aarhus Fremads træner oplevede dog ikke noget mistænkeligt ved opgøret.

- De stillede med stærkeste hold. Der var ikke noget med, at de manglede spillere eller lavede mærkelige ting undervejs, så jeg vil afvise tanken, om at den var fixet, siger Aarhus Fremad-træner Claus Christiansen til Jyllands-Posten.

Carsten Hemmingsen er i dag sportschef i Boldklubben Marienlyst. Hemmingsen står til at have brudt matchfixingreglerne for uetisk adfærd. Det forventes, at der falder dom fra Danmarks Idræts-Forbunds matchfixingnævn falder inden påske.

TV 2 SPORT har forsøgt at komme i kontakt med Carsten Hemmingsen, men han forklarer på sms, at han ikke ønsker at udtale sig yderligere i sagen.