Fischer i Ajax: Det er en uholdbar situation

Viktor Fischer kalder det en 'uholdbar situation', at han sidder på bænken i Ajax.

I 2013 var Viktor Fischer et af Danmarks hotteste fodboldnavne. Han var 18 år gammel, og takket være fornemme præstationer på Ajax' ungdomsniveau, blev han spået en kometkarriere blandt de allerstørste i sporten. 

Tre år senere sidder Viktor Fischer på bænken i Ajax. Landsholdet virker langt væk, og på U21-landsholdet skulle der et afbud til fra Kenneth Zohore, før Fischer kunne komme med i truppen. 

Fischer ønsker ikke at pakke det ind: Han er ikke tilfreds.

- Det er en uholdbar situation for mig, siger han i indslaget i toppen af denne artikel. 

I weekenden fik Viktor Fischer 20 minutter på banen, da Ajax slog konkurrenten PSV 2-0 i kampen om mesterskabet i Holland. Det var bedre end i forrige runde, hvor han fik fem minutter. Men det er stadig ikke godt nok. Udviklingen er gået den forkerte vej, siden dengang medierne diskuterede, om han mon skulle blive en stjerne i Manchester United eller i Barcelona. 

- Jeg har det godt, og jeg føler mig i topform ment på den måde, at jeg ikke har spillet dårligere eller er ringere end ellers, men der er blevet valgt nogle andre i startopstillingen, og så må jeg bare være klar på at blive skiftet ind. Jeg føler mig i form, men jeg mangler måske at få nogle kampe, og det kan jeg måske få her, siger Viktor Fischer fra træningen med U21-landsholdet i Brøndby.

Er det en lille smule frustrerende, at der ikke er spilletid, når du føler dig i topform?

- Ja, absolut.

Ajax Amsterdam klarer sig glimrende i øjeblikket uden Fischer i startopstillingen. Holdet ligger nummer 1 i Æresdivisionen, og Fischer forstår godt, at træner Frank De Boer ikke vil ændre på en startopstilling, der fungerer. Men det gør stadig ikke situationen holdbar for Fischer. 

Modgang er sundt

Siden Viktor Fischer bragede ind på den internationale scene er det gået op og ned. En langvarrig skade satte ham tilbage, og efter han er kommet tilbage på banen, er det ikke lykkedes at ride videre på succesbølgen. Det har han lært af.

- Jeg tænker, at det kan være sundt nok. Den ene måned er det helt oppe og peake, og den anden måned er det noget helt andet, og jeg tænker, at det er i de her situationer, man bliver stærkere.

- Jeg synes, jeg har lært, at fodbold går op og ned. Det gælder om at fastholde de gode perioder, for så er man en ægte topspiller. Hvis man ikke kan holde dem fast, så bliver man ved med at køre op og ned, og det kan vi ikke bruge til noget. Jeg håber, jeg kan lære af det. Næste gang jeg får en optur, gælder det om at fastholde den.

Den 21-årige angriber har stadig sin selvtillid, og derfor er han ikke nervøs for, om det skal lykkes ham at nå stjernerne i fodboldverdenen trods den aktuelle modgang. 

- Jeg er en god spiller, så jeg render ikke rundt og stresser over, om jeg når det. Det er jeg ikke i tvivl om. Jeg er bare træt af, at det ikke sker lige nu.

Viktor Fischer og U21-landsholdet skal spille to EM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Luxembourg på fredag og Armenien på tirsdag i næste uge.