Poulsen og Jørgensen strålede: Nu er Bendtner glemt – sådan da

Nicolai Jørgensen scorede to gange, og Yussuf Poulsen havde en fod med i begge mål. Nu vil de to danne frontduo på landsholdet i fremtiden.

Man skænkede ham næsten ikke en tanke da Danmark mødte Island Skærtorsdag: Nicklas Bendtner. 

Den danske angriber har været fast mand i front for det danske landshold, men nu ser han med hjemme fra sofaen, mens Jørgensen og Poulsen viste lovende takter i 2-1-sejren mod Island.

Helt glemt hos sine angrebskollegaer på landsholdet er Bendtner dog ikke.

- Jeg tror aldrig nogensinde, at man kan glemme Bendtner, men jeg synes, vi viste os godt frem. Folk kan til tider være kritiske, men vi har en del gode angribere i Danmark, men vi fik vist os frem fra vores gode side i går, siger Yussuf Poulsen.

- Vi ønsker alle Bendtner i topform, for når han er det, er han en klassespiller. Han har scoret så mange mål på landsholdet allerede, men i går var han ikke med og så tog vi andre godt over, så det var fint, siger Nicolai Jørgensen.

Den nye danske landstræner vil dog gerne bruge lidt større ord end bare ’fint’ om sin angrebsduo i det 3-5-2-system, der bestod første test.

- Jeg så to spillere, der arbejdede stenhårdt for holdet og som skabte muligheder. Også på egen hånd. Yussuf Poulsen skabte selv den ene scoring. Han løb igennem og vandt duellen med Kari Árnason og spillede Nicolai, der stod på rette sted.

- Hvis vi kun havde haft én angriber der, havde han ikke være i feltet. Jeg er meget glad for, at de arbejder tæt sammen og skaber muligheder sammen, siger Åge Hareide.

Nicolai Jørgsensen og Yussuf Poulsen er da også glade for at danne duo.

- Jeg synes vi fungerer rigtig godt, og han er god til at snakke til mig og sige: ’Hey, nu kommer jeg lige her’. Efter det første stykke tid fandt vi rigtig godt ind i det og fandt ud af, hvordan hinandens løbemønstre var. Jeg kan rigtig godt lide at spille sammen med ham, siger Yussuf Poulsen om Nicolai Jørgensen

- I det første kvarter kom vi til at løbe lidt for meget i de samme rum. Derefter blev det bedre. Vi var i feltet hele tiden og det bar frugt i anden halvleg ved, at Yussuf var med i begge mål og jeg scorede to, siger Nicolai Jørgensen.

Efter at vist deres værd i Åge Hareides første landskamp, håber de nu på at blive nordmandens foretrukne frontduo.

- Jeg tror vi begge gerne vil have, at det skal være sådan, så det må vi håbe, lyder det fra Yussuf Poulsen.

- Han er en fed spiller at spille sammen med. Utrolig løbevillig og virkelig uselvisk også, så det kunne være fint, siger Nicolai Jørgensen.