Brüchmann: Nu skal vi ikke længere diskutere Bendtner

Det danske fodboldlandshold kan godt klare sig uden Nicklas Bendtner. I hvert fald i nuværende form.

Hvem kan erstatte Nicklas Bendtner på landsholdet? Spørgsmålet har været ivrigt diskuteret, i takt med at Wolfsburg-spilleren har fået mindre og mindre spilletid i sin klub og dermed er kommet i dårligere og dårligere kampform.

Svaret kom muligvis torsdag aften i Danmarks kamp mod Island. Og den kom i form af en sprængfarlig duo ved navn Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen. Sidstnævnte scorede Danmarks to mål, og Poulsen havde en fod med i begge scoringer. Et udmærket alternativ til Bendtner - eller måske ligefrem en erstatning.

- Det er i hvert fald befriende, at vi ikke skal tale om, at vi ikke har andre end Nicklas Bendtner og at han skal hentes ind i den yderste bænk i Europa hver eneste gang. På den måde er det her også en god start for Åge Hareide, siger journalist og kommentator Peter Brüchmann om Poulsen og Jørgensen.

Men det betyder ikke, at Åge Hareide kan se bort fra Nicklas Bendtner, der har været fast bestanddel på det danske landshold siden 2006. Finder den høje angriber en klub, hvor han får spilletid og kommer han op i niveau igen, vil landstræneren stå med det luksusproblem at have for mange angribere.

For Nicklas Bendtner vil sagtens kunne passe ind i Hareides formationer, mener Peter Brüchmann.  

- Han vil sagtens kunne indgå i et to-mands angreb. Det har han gjort i perioder af sin karriere de gange, hvor han faktisk har fået spilletid. Han ville være kærkommen at få i form og så være enten et førstevalg eller et alternativ til de her to, afhængig af formen, siger han.

Og han er ikke den eneste, der gerne vil se Nicklas Bendtner tilbage i topform. Både Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen mener ikke, at vi kan se bort fra Wolfsburg-spilleren.

Peter Brüchmann mener da heller ikke, at den ’nye’ angrebsduo nødvendigvis er en bedre løsning for landsholdet.

- Jeg vil ikke gå så langt som på baggrund af en kamp mod Island at sige, at de her er bedre for et dansk landshold end en Nicklas Bendtner i form ville være, så det ville stadigvæk være et fint supplement eller et luksusproblem at få ham i form.

- Men det gode er jo, at vi ikke længere skal diskutere, om vi har andre, siger han.