Top 5: Når serieholdene banker Superliga-giganterne

SportsLab tester styrkeforholdet mellem Superliga- og seriespillere. I den anledning giver vi dig de fem største største seriesejre i dansk fodbold.

Kan 22 amatørspillere slå et Superliga-hold med 11 spillere? Det tester vi i mandagens udgave af programmet SportsLab på TV 2 SPORT, når Superliga-holdet Hobro tager kampen op mod et dobbelt seriehold.

Historisk set har Superliga-holdene sjældent haft problemer med at slå amatørhold, når de har spillet 11 mod 11 i den årlige pokalturnering, men enkelte gange har amatørerne choksejret. I forbindelse med SportsLabs testkamp har vi samlet de fem største serieholdssejre over Superliga-hold i gennem dansk fodboldhistorie.

De største sejresejre i dansk fodbold

2014: SC Egedal - FC Nordsjælland 5-4

Selvom Morten Nordstrand scorede, var det ikke nok til at besejre SC Egedal i 2014-udgaven af pokalturneringen. Foto: Scanpix Denmark
FC Nordsjælland trådte gevaldigt i spinaten, da de i 2014-ugaven af pokalturneringen tabte med 5-4 efter straffesparkskonkurrrence til upåagtede SC Egedal fra Danmarksserien, der er landets fjerdebedste række.
FCN stilllede godt nok også med syv debutanter til kampen, men stillede dog stadig et slagkraftigt hold, og var da også kæmpe favoritter på forhånd.

I slutminutterne af kampen udlignede SC Egedal Morten Nordstrands føringsmål, så den ordinære spilletid endte 1-1, og i straffesparkskonkurrencen var Egedal usvigelige sikre og scorede på alle fem spark.

1990: Hillerød – Lyngby 2-1

- Foto: Scanpix Danmark
Sjællandsserieholdet fra Hillerød tog fusen på Lyngbys stærke Superliga-hold i 1990, da forstadsklubben snuppede en højst overraskende sejr på 2-1 i pokalturneringens anden runde. Hillerød gik til fjerde runde, hvor Brøndby bremsede holdet med en massiv 5-0-sejr.

1955: Viby – KB 2-1

- Foto: Scanpix Denmark
Første gang en serieklub besejrede et hold fra den bedste række var tilbage i 1955, da den aarhusianske forstadsklub Viby tog en højst overraskende sejr på 2-1 over Københavns Boldklub.
KB havde på det tidspunkt en række af landets bedste spillere i truppen, men det var ikke nok til at komme fra Aarhus med en billet til næste runde. Viby spillede sig derimod i kvartfinalen, hvor OB blev stoppestedet for holdet.

2008: FC Nordvest i semifinalen

Stefen Håkansson fra FC Nordvest scorer i semifinalekampen mod FC København til 0-1. Nordvest tabte dog samlet 1-6. Foto: Scanpix
Det var en af dansk fodbolds største sensation da FC Nordvest fra Danmarkserien i 2008-2009-sæsonen nåede hele vejen til semifinalen i pokalturneringen mod selveste FC København.
Holdet fra Holbæk havde på vejen til semifinalen slået to Superliga-hold i form af SønderjyskE og AC Horsens. FCKs daværende Champions League-hold blev dog en tand for meget, og Ståle Solbakkens tropper vandt samlet med 6-1 over to kampe.

1987: Brøndby IF – Skagen 6-7

Skagboerne jubler efter sejren over Brøndby. Foto: Scanpix Nordfoto
I 1987 stod det daværende Jyllandseriehold fra Skagen for tidernes største pokaloverraskelse. I runde tre og fire af turneringen ekspederede nordjyderne først B1903 og efterfølgende mægtige Brøndby ud. De to klubber var på daværende tidspunkt de eneste to fuldstidsprofesionelle fodboldklubber i Danmark.
Især kampen på Brøndby Stadion vil sent gå i glemmebogen. Brøndbyerne stillede med et stjernespækket mandskab til kampen med profiler som Peter Schmeichel, John Faxe Jensen og Kim Vilfort på holdkortet. Det påvirkede dog ikke Skagen-holdet, der med en 7-6-sejr i straffesparkskonkurrence skrev sig ind i danmarkshistorien med det største individuelle pokaloverraskelse nogensinde.

Mandag tester Hobros Superliga-hold om de kan slå et lokalt seriehold i magasinet SportsLab på TV 2 SPORT. Den eneste forskel er, at oddsene på forhånd er mere lige, da amatørspillerne får lov at være hele dobbelt så mange spillere på banen som Superliga-holdet.

Du kan se om 11 Superliga-spillere kan slå 22 amatørspillere i SportsLab på TV 2 PLAY her.

SportsLab
Herunder kan du få et overblik over, hvad der ellers har været på programmet i SportsLab. Klik på billederne for at se mere.