Husker du? Ung Lars Jacobsen vinder finalen i skolefodbold som angriber

Lars Jacobsen har spillet over for de største stjerner i verden, men den første succesoplevelse var i skolefodboldfinalen i 1993.

Torsdag meddelte Lars Jacobsen, at han stopper sin karriere efter denne sæson. Det blev til 81 landskampe, flere mesterskaber og pokaltitler. Men den første triumf kom i 1993, da han sammen med Sanderumskolen vandt Skolefodboldfinalen over Marievangskolen.

- Jeg kan sagtens huske finalen. Vi vandt 1-0, og jeg spillede angriber, fortæller Lars Jacobsen med et grin til TV 2 SPORT.

- Det var en kæmpe oplevelse. Det var på det tidspunkt, det største jeg havde prøvet. Parken var spritny. Den var lige blevet renoveret. Ja, det var en fantastisk oplevelse.

Du var angriber? Hvordan havnede du så på højre back?

- Der var engang, hvor jeg kunne lave mål, men det har jeg haft lidt svært ved de sidste ti år, griner Lars Jacobsen.

- Jeg var en af dem, der startede fremme i angrebet som ung, og som så blev rykket længere og længere tilbage. Det må man bare acceptere, griner Lars Jacobsen igen.

Det er dog ikke Skolefodboldfinalen, der topper karrierens højdepunkter. Lars Jacobsen fremhæver ikke et bestemt øjeblik, men nævner selv de to slutrunder, VM 2010 og EM 2012, som han var med til at spille for Danmark, samt de mange forskellige store ligaer han har spillet i: England, Tyskland og Frankrig.

Desuden vandt Lars Jacobsen flere danske mesterskaber med FCK, som han også var anfører for i en lang periode. Endestationen bliver franske Guingamp, men hvad han skal lave efter sommerferien er ikke officielt endnu.

- Jeg kan ikke sige så meget om det nu, men jeg kunne da ikke forestille mig, at jeg slipper fodbolden fuldstændig. Jeg går og pusler med flere ting og sager lige nu.  Jeg kommer i hvert fald ikke til at kede mig, slutter Lars Jacobsen.

I klippet over artiklen kan du se Lars Jacobsen i Skolefodboldfinalen. Han spiller med nummer 7 og kampen blev kommeteret af Steen Ankerdal. Kampens eneste mål blev ikke scoret af Lars Jacobsen, men af Thomas Madsen.