Her er TV 2's EM-hold: Laudrup og co. skal guide dig gennem slutrunden

Michael Laudrup, Jesper Grønkjær, Werge & Frimann, Thomas Frank med flere fuldender TV 2's kommentatorhold til EM-slutrunden i Frankrig.

Så sker det, alle fodboldfans har glædet sig til: UEFA EURO 2016 i Frankrig bliver sparket i gang.

TV 2 stiller i stærkeste opstilling med Morten Ankerdal som vært og eksperter og kommentatorer som Michael Laudrup, Jesper Grønkjær, Carsten Werge, Per Frimann og Flemming Povlsen med flere på holdet.

En hel måned i fodboldens tegn. Så bliver det ikke bedre. EM i fodbold i Frankrig, eller UEFA EURO 2016 som det officielle navn er, bliver spillet fra 10. juni til 10. juli, og her vil nogle af verdens bedste fodboldspillere og -hold tørne ud mod hinanden.

- Jeg glæder mig rigtig meget til EM-slutrunden og til at analysere for TV 2s seere og brugere. Det er de største fodboldnationer og de største spillere, der er samlet her - og så var det jo netop i Frankrig, hele det danske eventyr startede tilbage ved EM i 1984, siger Michael Laudrup, ekspert i Frankrig for TV 2 under EM. Han fortsætter

- Zlatan, Ronaldo, Bale, Griezmann, Iniesta - jeg skal på nærmeste hold følge disse fodboldpersonligheder. Navne, som vi kender, men der dukker også masser af nye navne op i så stor en turnering. Dem ser jeg frem til at følge for TV 2, siger Michael Laudrup.

Både på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY vil EM-bolden rulle. På de to flow-kanaler vil der være masser af kampe og studieprogrammer, og på TV 2 PLAY vil man kunne se alle EM-kampe, da DR's kampe også bliver tilgængelige her, efter de er vist på DR. Desuden bliver EM dækket massivt af TV 2 i de almindelige sportsudsendelser, på em.tv2.dk., på de sociale medier og TV 2-sportens andre digitale platforme.

Hovedvært i studiet i Aarhus bliver Morten Ankerdal. Han bliver suppleret af eksperter som bl.a. Peter Sørensen, Thomas Frank, Kasper Hjulmand og Flemming Povlsen, der normalt arbejder på 6´eren og Canal 9, samt Malene Marquard, tidligere landsholdsspiller og anfører for Brøndbys hold i 3F-ligaen. Desuden vil den tidligere Superliga-dommer Kenn Hansen også dele ud af sin viden i studiet.

Kommentatorerne i Frankrig er primært Thomas Kristensen samt eksperterne Jesper Grønkjær, Carsten Werge og Per Frimann, der normalt arbejder for TV 3 Sport. I Frankrig er der også eksperter og reportere som blandt andre Michael Laudrup, Flemming Toft og Morten Bisgaard.

Blandt eksperterne, der skal snakke fodbold under EM, er den tidligere landsholdsspiller og Barcelona og Real Madrid-spiller Michael Laudrup, der de senere år har været træner i blandt andet La Liga og Premiere League.  

- Michael Laudrup er bare det største fodboldnavn, vi har i Danmark. Hvis man rejser med ham, oplever man, hvor kendt han er over hele verden. Det, der er så fantastisk med Michael som ekspert er, at han har holdninger. Han har altid nogle betragtninger, der gør, at man lige reflekterer. Selvfølgelig også med det i mente, at han har haft den karriere som han har, siger Morten Ankerdal.

Under den store slutrunde sender TV 2 som en del af fodboldfesten 'Sommerbold i Aarhus', alle studieprogrammer og sportsudsendelser fra et studie i Aarhus. Det er opstillet i parken mellem rådhuset, Musikhuset og Aros. Her er der også en eventplads med tre storskærme, hvor EM-kampene bliver vist. Læs mere om 'Sommerbold i Aarhus' her.

Herunder kan man se en lille video om opbygningen af studiet i Aarhus:

Læs mere om TV 2's EM-dækning her.