Scout hæver Dolberg op blandt de største: Overbeviste mig på fem minutter

Ajax-scouten John Steen Olsen har hentet mange talenter til Amsterdam-klubben, men han indrømmer, at Kasper Dolberg er noget ganske særligt.

19-årige Kasper Dolberg er på alle internationale læber i denne tid efter sin succes hos Ajax Amsterdam.

Manden, der fandt ham i det danske, John Steen Olsen, er ikke bleg for at sammenligne Dolberg med Zlatan Ibrahimovic, som Olsen også sørgede for kom til den hollandske storklub tilbage i 2001.

- Kasper er et talent med samme potentiale, som Zlatan havde, da han kom til Ajax fra Malmö FF, siger John Steen Olsen til TV 2 SPORT.

- Og jeg vil også sammenligne hans evner på linje med Christian Eriksen, som scout Olsen sendte til Holland i 2008.

John Steen Olsen, der har været mester-scout hos Ajax i henved 20 år, fremhæver Kasper Dolbergs tekniske formåen, hans hurtighed, hans fodboldhjerne.

- Og så sparker han meget hårdt. Der er virkelig tale om kvaliteter, og jeg tror, han kan føre det meget vidt, siger John Steen Olsen, der også understreger den unge danskers menneskelige side.

- Han har begge ben solidt plantet - og det er ikke fra fremmede. Hans forældre er lige sådan.

Kasper Dolberg er fulgt tæt af Olsen siden dagene på U17-landsholdet og Silkeborgs U17-hold, hvor det for alvor tog fart.

- Jeg var slet ikke i tvivl efter 5-6 minutter i en U17-kamp mellem Silkeborg og FC København. Han hamrede bolden op i det ene målhjørne.

Ajax Amsterdam har i den grad fået tilført store talenter fra John Steen Olsen.

Zlatan var den første - og de to fik en så tæt forhold, at Zlatan har kaldt John Steen for "min far". Kontakten mellem dem er stadig tæt, nu hvor den svenske stjerne er i Manchester United.

Af andre spillere som via John Steen er kommet til Ajax kan nævnes svenske Marcus Rosenberg, Michael- og Brian Laudrup, Michael Krohn-Dehli, Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, Lukas Andersen - og nu altså Dolberg.

- Det er altid spændende at følge de spillere, man har fået til Ajax, men jeg må indrømme, at med Kasper ser det ekstra interessant ud.

Nicolai Jørgensen roser Kasper Dolberg, som scorede i kampen mellem Feyenoord og Ajax.

- Jeg tror virkelig, han kan blive rigtig stor, siger John Steen Olsen, der havde en glorværdig karriere selv i Hvidovres storhedstid og senere i hollandsk fodbold. Han fik 17 landskampe.

Kasper Dolberg har blot spillet 19 kampe for Ajax og lavet otte mål og tre assists. Han er netop udtaget til landskampene mod Kasakhstan og Tjekkiet.