Har tabt halvdelen af kampene: Nu er han færdig som norsk landstræner

16x9
Per-Mathias Høgmo er færdig som norsk landstræner. Foto: DAVID W CERNY / Scanpix Denmark

Det norske fodboldforbund (NFF) er blevet enige med landstræner Per-Mathias Høgmo om at stoppe samarbejdet.

En fyring har længe været på tale, og nu er Per-Mathias Høgmos tid som norsk fodboldlandstræner kommet til en ende.

Norges fodboldforbund er efter en lang række af dårlige resultater blevet enige om at ophæve samarbejdet. Det meddeler NFF i en pressemeddelelse.

Da Høgmo trådte til i 2013, ville han ifølge norsk TV 2 forsvare som Atlético Madrid og angribe som Manchester City, men den vision er langt fra blevet realiseret.

Norge er raslet ned til en 81.-plads på verdensranglisten og har så godt som udspillet sin rolle i VM-kvalifikationen, hvor det er blevet til én sejr og tre nederlag. Norge ligger næstsidst i gruppen - kun San Marino ligger under.

Nordmændene har desuden tabt ni af de sidste 13 landskampe, hvor de få sejre, det er blevet til, kom mod Finland, Island og San Marino.

Norsk TV 2 skriver desuden, at Norge under Høgmos tid som landstræner har tabt halvdelen af kampene.

FC Københavns norske manager, Ståle Solbakken, er blevet nævnt som topkandidat til landstrænerjobbet, og han har haft samtaler med den øverste chef i fodboldforbundet, Nils Johan Semb.

- Ja, jeg har spist middag med Nils Johan (Semb). Det var en almindelig sammenkomst efter Leicester-kampen for at snakke om fodbold og andre ting, siger Ståle Solbakken til TV 2 Norge.

Hvad talte I om?

- Alt fra præsidentvalget i USA til Julian Kristoffersen (norsk fodboldspiller på kontrakt i FC København, red.) - og til Leicester-kampen. Ikke noget om det, I skriver om.

Det er ikke første gang, Solbakken har været i dialog med Norge om landstrænerjobbet. Tilbage i 2011 var han også kandidat til jobbet, men valgte i stedet tyske FC Köln.

Han har kontrakt med FC København til 2018.