Disse hold går videre i Champions League

16x9
Real Madrid skal på en svær modstand mod Napoli, men Flemming Toft forventer, det spanske storhold går videre. Foto: Juan Medina / Scanpix Denmark

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft ser frem mod denne uges Champions League-kampe og kommer med sit bud på, hvilke hold der går videre.

ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN (1-5)

'Et mentalt kollaps' kaldte Arsene Wenger det sammenbrud, der på 10 minutter i 2. halvleg gav tre Bayern-mål i det første møde. 'Han må stoppe til sommer', sagde kritikerne. 'Jeg fortsætter som manager også næste sæson….', sagde Wenger.

Ingen ved hvor. Ledelsen har efter sigende en toårs forlængelse liggende klar. De mangler ganske enkelt egnede nye emner. Rystelser i London-klubben, der endnu ikke har forlænget med sine to stjerner, Mezut Özil og Alexis Sanchez.

Arsenals Alexis Sanchez under kampen mod Bayern München i Tyskland.
Arsenals Alexis Sanchez under kampen mod Bayern München i Tyskland. Foto: Michaela Rehle / Scanpix Denmark

Sidstnævnte blev droppet i startopstillingen mod Liverpool lørdag og er raget uklar med både Wenger og holdkammeraterne. Arsenal er ikke nået længere end blandt de 16 sidste i de seneste seks Champions League-turneringer. Og de når heller ikke videre her.

Klubben har tabt fire af de seneste seks kampe i alle turneringer. Senest til Liverpool. Alexis Sanchez' enlige Arsenal-mål i München gav lidt opmuntring - heller ikke mere. Bayern har alt det, der skal til for at nå langt.

Indbyrdes i Champions League: 3-2-6. Bayern München går videre.

NAPOLI - REAL MADRID (1-3)

Vanvittigt første møde på Bernabeu. 27 skud på mål (de fire gik ind). Den første chance faldt efter 20 sekunder, og det første mål faldt efter syv minutter. Napoli kom foran, men Madrid lavede comeback! Der er lagt op til noget stort på San Paolo.

En nedslået Dries Mertens på Santiago Bernabeu. I baggrunden jubler Real Madrid-spillerne.
En nedslået Dries Mertens på Santiago Bernabeu. I baggrunden jubler Real Madrid-spillerne. Foto: Susana Vera / Scanpix Denmark

Jeg har en svaghed for Napoli, der vandt 2-1 ude over Roma i weekendens topkamp. Men spillerunden før tabte de hjemme til Atalanta. For svingende. Også mærkelige udsving for Real i La Liga med nederlag ude mod Valancia og uafgjort hjemme mod Las Palmas. Weekenden gav dog klar 4-1 sejr i Elbar. De kan det der i de store turneringer. Og vi får igen BBR-trioen, Bale, Benzema og Ronaldo.

Indbyrdes i Champions League: 0-1-2. Real Madrid går videre.

DORTMUND - BENFICA (0-1)

Dortmund lavede 21 mål i gruppespillet, men i Lissabon missede de. Og endda et straffespark. Tyskerne havde tre gange så mange afslutninger som portugiserne og 65 procent af spillet. Men selv om det kiksede i første møde, så har de en flittigt scorende og opmærksom Aubameyang. Samt en Dembelé i topform. I weekenden lavede han sit sjette sæsonmål i 6-2-sejren over Leverkusen. Det var Dortmunds 31. ubesejrede Bundesligakamp i streg på hjemmebane. Hvilket er rekord.

Det kunne faktisk se jævnbyrdigt ud på papiret, men 81.000 på Westfalen Stadion er noget, der knækker de fleste udehold. Alene Die Gelbe Wand, muren med 25.000 fans.

Indbyrdes i Champions League: 1-0-2. Dortmund går videre.

BARCELONA - PARIS SG (0-4)

Skal der ske noget vanvittigt i denne runde, så er det på Camp Nou. Barca med Messi i fuld vigør kan lave det chokerende. Og som optakt snakker vi de uforklarlige kontraster. Messi virkede uinspireret i Paris. Han havde færre boldberøringer i hele første halvleg, end det er set i en halvleg de seneste otte år. Bekymrende for alle fodboldelskere.

Angel Di Maria scorede to gange i PSG's 4-0-sejr over FC Barcelona.
Angel Di Maria scorede to gange i PSG's 4-0-sejr over FC Barcelona. Foto: LIONEL BONAVENTURE / Scanpix Denmark

Lionel Messi har ellers lavet 23 mål og syv assists i 23 La Liga kampe, og 10 mål i seks Champions League kampe. Men det vi så i Paris virkede virkede nedslående og kritisk.

Jeg kan ikke få mig selv til at sige slut på en æra, men jeg tror, det er slut i Champions League denne gang. Paris SG fik alt til at fungere og har øjeblikkelig klasse. Al kredit til Paris i den første kamp, men Barcelona tabte mere end en fodboldkamp. De tabte med Messi. De kan godt nok også vinde med Messi. Men 0-4 og et fysisk stærkt Paris-hold virker dog for voldsomt. Jeg tager en bid af stråhatten, hvis det lykkes.

Indbyrdes i Champions League: 4-3-3. Paris Saint-Germain går videre.