Dansk knægt til 112 millioner - klar til landsholdet

16x9
Kasper Dolberg fik debut på landsholdet den 11. november sidste år. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Ifølge Flemming Toft er Kasper Dolberg selvskrevet til Åge Hareides trup.

Åge Hareide er ikke et sekund i tvivl - Kasper Dolberg er klar til landsholdet!

Den norske, danske landstræner forlod Parken lidt før tid, da FCK slog Ajax med 2-1. Han kunne have gået smilende og tilfreds efter en halv time. Så havde han set nok til Dolberg.

Det havde FCK's anfører Mathias Zanka Jørgensen også. I mange af spillets faser med store problemer med den kun 19-årige dansker i Ajax. Kulminationen kom, da Dolberg forcerede væk fra Zanka, der måtte ud med riven og fik den advarsel, der betyder, at han ikke er med i returmødet næste torsdag.

De talte om en startpris ved en forhandling på 15 millioner euro

Og målet til 1-1 mesterligt sat ind af Dolberg hårdt presset - men ikke hårdt nok - af Peter Ankersen, der pludselig var alene med Dolberg, mens Ajax havde lokket netop Zanka væk fra den farlige angriber.

Åge Hareide udtog sin foreløbige landsholdstrup onsdag, men lavede plads til et par angribere yderligere. Ingen tvivl nu omkring Dolberg, der susede ind i truppen sidste efterår og fik sine hidtil eneste otte minutter mod Kasakhstan.

Nu er han der igen, selvom Hareide - eller assistent Jon Dahl Tomasson - lige vil se ham i den hollandske liga mod Twente på søndag inden den endelige afgørelse. Men den synes truffet.

Landsholdet får her en angriber ud over det sædvanlige.

Blot 19 år, fysisk stærk, hurtig, temmelig boldsikker, og så har han evnen til at afslutte klinisk. Han agerer som en voksen. 11 mål er det blevet til i Æresdivisionen, og her skal det tages med, at han har været ude i en mindre nedtur et stykke tid. Naturligt nok for en så ung knægt.

Hareide var tilfreds i Parken, Ståle Solbakken storroste Dolberg og “garanterede” mange mål fra hans side på det danske landshold, og i det hele taget taler hele fodbold-Europa om knægten fra Voel i udkanten af Silkeborg.

Ajax-ledelsen var i forbindelse med besøget i København sikre på, at de havde guldfuglen i Kasper Dolberg. Og de talte om en startpris ved en forhandling på 15 millioner euro - cirka 112 milloner kroner!

Foreløbig har han kontrakt med Amsterdam-klubben til 2021. Landsholdsaktuelle Kasper Dolberg.