Barcelona-fansenes enorme jubelbrøl udløste mindre jordskælv

16x9
Den historiske kamp bød også på et historisk jubelbrøl. Foto: TV 2 SPORT

Ekstasen på Camp Nou kunne måles på richterskalaen, da Barcelona leverede historisk comeback mod PSG i Champions League onsdag aften.

Barcelona-fansene fik i bogstaveligste forstand Camp Nou til at gynge, da den spanske storklub leverede et historisk comeback i de sidste sekunder mod Paris Saint Germain i Champions League tidligere på ugen.

For jublen fra de 96.290 tilskuere gav nemlig udslag på richterskalaen hos den lokale målsestation Jaume Almera Earth Sciences Institute, da Sergi Roberto i fem minutters overtid satte den mere end forløsende scoring til 6-1 ind.

- Målet udløste det største jordskælv, vi nogensinde har målt her, sagde seismologen Jordi Diaz efterfølgende til as.com om den heftige jubel, der målte 1,0 på richterskalaen.

- I dette tilfælde var årsagen til jordskælvet simpelthen, at næsten 100.000 mennesker valgte at hoppe og juble på samme tid.

Ekstasen på Camp Nou udløste et jordskælv, der målte 1,0 på richterskalaen.
Ekstasen på Camp Nou udløste et jordskælv, der målte 1,0 på richterskalaen. Foto: ICTJA-CSIC

Catalanerne vendte det umulige udgangspunkt, 0-4 fra holdenes første møde, med et 6-1-resultat, der dermed sendte storklubben videre med samlede 6-5.

Undervejs manglede Barcelona tre mål i de resterende syv minutter, og det var altså den højintense afslutning på opgøret, der fik tilskuerne til at koge over på storklubbens hjemmebane.

FC Barcelona er det første hold i historien til at komme tilbage fra et udbanenederlag på 0-4 i den første af to europæiske knockoutkampe, mens det i Champions League-sammenhæng er første gang, at et mandskab kommer tilbage fra et firemålsnederlag i returopgøret.

De største comebacks i Champions League
2000
Tirsdag den 18. april
Barcelona videre efter forlænget spilletid
Franck de Boer, Philipe Cocu, Luis Figo, Rivaldo og Pep Guardiola jubler efter sejren over Chelsea. GUSTAU NACARINO / Scanpix Danmark
Chelsea vandt den første kamp 3-1, og da returkampen i Spanien også sluttede 3-1 til hjemmeholdet, skulle det afgøres i forlænget spilletid. Rivaldos mål på straffespark og Patrick Kluiverts mål sørgede for, at Barcelona var videre til semifinalerne.
 
- Vi spillede en perfekt kamp. Vi fik et enormt tilbageslag, men evnede at vende tingene, sagde Luís Figo efter kampen.
 
Chelsea - FC Barcelona 3-1
FC Barcelona - Chelsea 5-1 (efter forlænget spilletid)
2004
Tirsdag den 6. april
Monaco tager fusen på Real Madrid
Fernando Morientes med Ludovic Giuly på skuldrene jubler under kampen mod Real Madrid. GERARD JULIEN / Scanpix Danmark
Monacos europæiske eventyr lignede et overstået kapitel efter 2-4-nederlaget på Santiago Bernabéu, men lejesvenden fra Madrid, Fernando Morientes, og Ludovic Giulys scoringer skabte miraklet og Monaco pladsen i semifinalerne.
 
- Jeg er meget glad for Monacos sejr, men jeg har venner i Madrid, som må have en svær tid, sagde Morientes efter kampen.
 
Real Madrid - Monaco 4-2
Monaco - Real Madrid 3-1
Onsdag den 7. april
Deportivo La Coruña overrasker mod AC Milan
Albert Luque jubler efter sin scoring mod AC Milan. IAGO LOPEZ / Scanpix Danmark
Riazor Stadium i Coruna gik fuldstændig amok, da Deportivo vendte 1-4 fra den første kamp i Milano til 4-0 på hjemmebane og spillede sig videre til semifinalerne i den prestigefyldte turnering.
 
Forud for returkampen udtalte daværende Deportivo-træner Javier Irureta, at holdet stod over for en meget svær og udfordrende opgave, "men i fodbold sker der ofte mirakler, ting du ikke nødvendigvis rationelt forventer."
 
AC Milan - Deportivo La Coruna 4-1
Deportivo La Coruna - AC Milan 4-0
2012
Onsdag den 14. marts
Di Matteos første triumf i Chelsea
Roberto Di Matteo og Didier Drogba jubler over comebacket mod Napoli. GIUSEPPE CACACE / Scanpix Denmark
André Villas-Boas' sidste europæiske kamp som manager i Chelsea endte med et nederlag i Napoli. Afløseren var italienske Roberto Di Matteo, der fik en drømmestart i London-klubben. Didier Drogba, John Terry og Frank Lampard sørgede for, at returkampen skulle i forlænget spilletid, og med målet af Branislav Ivanovic var Chelsea videre til kvartfinalerne.
 
Chelsea vandt nogle måneder senere turneringen efter finalesejr over Bayern München.
 
Napoli - Chelsea 3-1
Chelsea - Napoli 4-1 (efter forlænget spilletid)
2013
Tirsdag den 12. marts
Barcelona leverer hidtil uset comeback
Lionel Messi og Dani Alves fejrer Barcelonas fjerde mål mod AC Milan. QUIQUE GARCIA / Scanpix Denmark
Aldrig havde et hold formået at spille sig videre efter et 0-2-nederlag på udebane, men det lykkedes FC Barcelona i sæsonen 2012/13. Foran et veloplagt publikum på Camp Nou scorede Lionel Messi to gange, og i tillægstiden lukkede og slukkede Jordi Alba til 4-0.
 
AC Milan - FC Barcelona 2-0
FC Barcelona - AC Milan 4-0
2014
Onsdag den 19. marts
Robin van Persie redder United
Robin van Persie scorede tre mål mod Olympiakos på Old Trafford. PAUL ELLIS / Scanpix Denmark
Manchester United undgik den helt store katastrofe mod Olympiakos takket være Robin van Persie. Hollænderen scorede tre gange i returkampen på Old Trafford i Manchester, og United var dermed videre til kvartfinalerne.
 
Olympiakos - Manchester United 2-0
Manchester United - Olympiakos 3-0
Tirsdag den 8. april
Sent mål sender Chelsea videre
José Mourinho taler til sine spillere, der er i gang med at juble over Demba Bas scoring mod Paris Saint-Germain. GLYN KIRK / Scanpix Denmark
Det lignede et exit for Chelsea, da Paris Saint-Germins Javier Pastore i tillægstiden scorede til 3-1 og sørgede for et fint udgangspunkt inden returkampen i London. José Mourinhos indskiftninger på Stamford Bridge gav dog pote. André Schürrle bragte Chelsea foran og med tre minutter tilbage sendte Demba Ba stadion i ekstase.
 
- Vi satte alt på spil i aften. Selv hvis vi ikke havde scoret det andet mål, ville vi have været stolt af drengene, sagde Mourinho efter kampen.
 
Paris Saint-Germain - Chelsea 3-1
Chelsea - Paris Saint-Germain 2-0
2015
Tirsdag den 21. april
Bayern München stormer i semifinale
Bayern-spillerne fejrer sejren foran fansene. - - / Scanpix Denmark
Med sit mål til 3-1 gav Jackson Martínez Porto en fordel inden returkampen i Tyskland, for aldrig før havde Bayern München overvundet et tomålsnederlag i den første af to kampe i knockoutfasen i en europæisk turnering. Pep Guardiola havde dog motiveret sine spillere i en sådan grad, at inden det første kvarter af returkampen i München var den samlede score helt lige.
Lidt over 75 minutter senere stod der 6-1 på måltavlen på Allianz Arena, og Bayern München var videre til semifinalerne.
 
Porto - Bayern München 3-1
Bayern München - Porto 6-1
2016
Tirsdag den 12. april
Ronaldo-hattrick sender Real i semifinale
Cristiano Ronaldo jubler med Marcelo og Bale. JAVIER SORIANO / Scanpix Denmark
Wolfsburg havde aldrig været blandt de sidste otte hold i Champions League, men det var ikke til at se i det første opgør i Tyskland. Real Madrid og især holdets stjerne Cristiano Ronaldo var dog en for stor mundfuld på Santiago Bernabéu, og spanierne gik videre til semifinalerne med samlet 3-2.
 
- Mål er i min DNA. Det var en perfekt, magisk aften, sagde Ronaldo efter kampen, hvor han scorede alle Reals mål.
 
Wolfsburg - Real Madrid 2-0
Real Madrid - Wolfsburg 3-0
2017
Onsdag den 8. marts
Barcelona skriver historie
Barcelona-spillerne i vild jubel efter sensationen mod PSG. LLUIS GENE / Scanpix Denmark
Fodboldspillerne fra FC Barcelona leverede et sandt mirakel, da de vendte 0-4 fra kampen i Paris til 6-1 hjemme på Camp Nou og avancerede til kvartfinalerne i Champions League for 10. sæson i træk.
 
Det var første gang, at et hold formåede at overvinde et 0-4-nederlag på udebane i den første af to europæiske knockoutkampe, og det var tilmed FC Barcelonas sejr nummer 300 i alle europæiske turneringer.
 
Paris Saint-Germain - FC Barcelona 4-0
FC Barcelona - Paris Saint-Germain 6-1
2018
10. april
Roma leverer stort comeback
. Lluis Gene / Ritzau Scanpix
AS Roma fik et forfærdelig udgangspunkt i første opgør mod mægtige FC Barcelona, som endnu ikke havde tabt en ligakamp i sæsonen.
Italienerne tabte 1-4, og et stort comeback var nødvendig, hvis de skulle sende FC Barcelona ud. Og med scoringer af Edin Dzeko, Daniele De Rossi og Konstantinos Manolas lykkedes det.
FC Barcelona - AS Roma 4-1
AS Roma - FC Barcelona 3-0