Hvis Schmeichel og Vardy er der, går Leicester videre

16x9
Med Kasper Schmeichel og Jamie Vardy i storform kan Leicester slå Sevilla ud af Champions League. Foto: Andrew Couldridge / Scanpix Denmark

Herunder giver Flemming Toft sit bud på, hvem de sidste fire hold, der går videre til kvartfinalerne i Champions League, bliver.

JUVENTUS - PORTO (2-0)

Juventus er nærmest umulige at have med at gøre på hjemmebanen i Torino. De har vundet deres seneste 31 hjemmekampe i Serie A - og 2-0 ude i det første møde, gør “Bianconeri” til klare favoritter. Kun to gange tidligere i Champions League-historien har et hold bagud (0-2) efter hjemmekampen klaret at gå videre.

Sjovt møde mellem to klassemålmænd, to legender. Gianluigi Buffon, Juventus, og Iker Casillas, FC Porto. Buffon fire gange kåret som “verdens bedste målmand” - Casillas fem gange.

Buffon, 39 år - verdensmester 2006 plus ni italienske mesterskaber med Juventus.

Casillas, 35 år - verdensmester 2010, Europamester 2008, 2012 plus fem spanske mesterskaber med Real Madrid og tre Champions League trofæer.

Gianluigi Buffon sammen med Iker Casillas efter den første kamp i deres indbyrdes opgør.
Gianluigi Buffon sammen med Iker Casillas efter den første kamp i deres indbyrdes opgør. Foto: Miguel Vidal / Scanpix Denmark

Det er tredje gang i træk, at Juventus er med i knockout-fasen. Og Gonzalo Higuain er målsulten. 19 mål i ligaen, men han har ikke scoret i knockout-kampene siden 2013, da han spillede for Real Madrid. To offensive, Cuadrado og Mandzukic vender tilbage (ikke med mod AC Milan i weekenden). Porto er uden Alex Tellis, der blev udvist i det første møde.

Indbyrdes i Champions League: 3-1-0

Mit tip: Juventus går videre

LEICESTER - SEVILLA  (1-2)

Shakespeare skrev tragedier og komedier. Det er, hvad Leicester har været igennem - og den nye manager, en anden Shakespeare med fornavnet Craig, er mest til det med smil.

Siden han kom til, har mestrene vundet to gange 3-1 over Liverpool og Hull. 1-2 er til at hente, Jamie Vardys mål i Spanien løfter optimismen - hans første skud på mål i 380 minutter. Og så stod Kasper Schmeichel igen en forrygende kamp. 

Jamie Vardy og Kasper Schmeichel efter 0-0-kampen mod FC København i Parken.
Jamie Vardy og Kasper Schmeichel efter 0-0-kampen mod FC København i Parken. Foto: Andrew Couldridge / Scanpix Denmark

Sevilla har siden sejren i det første opgør skuffende måtte nøjes med to uafgjorte kampe, Alavés og Leganes, og er ved at hægte sig af i toppen af La Liga. Leicester har godt humør og nærmest spansk vejr lige nu - og har vundet alle deres tre hjemmekampe i Champions League.

Er Schmeichel der, er Vardy der… så går Leicester videre. Sevilla jagter første plads blandt de otte sidste siden 1958.

Indbyrdes i Champions League: 0-0-1

Mit tip: Leicester går videre

ATLÉTICO MADRID - LEVERKUSEN (4-2)

Det har været mere svingende med Atlético Madrid i denne sæson end tidligere. Men 4-2 i Leverkusen - og Fernando Torres tilbage - bør ikke give kvaler hjemme på Calderon.

Tyskerne skal altså lave tre mål og holde buret rent, hvis…

I Bundesligaen har de ikke vundet de seneste tre kampe.

Atletico Madrids Fernando Torres, her til kampen i Primera Division mellem Atletico Madrid og Valencia på Vicente Calderon stadium i Madrid den 6 marts 2017.
Atletico Madrids Fernando Torres, her til kampen i Primera Division mellem Atletico Madrid og Valencia på Vicente Calderon stadium i Madrid den 6 marts 2017. Foto: JuanJo Martín / Scanpix Denmark

De dårlige resultater betyder midterplacering i ligaen og farvel til træner Roger Schmidt. Nu er det tysk-tyrkiske Korkut, der har taget over. Atlético er vant til at nå langt i Champions League (tre gange i finalen) og har vundet 28 af deres 33 seneste kampe hjemme.

De har aldrig tabt en europæisk kamp på eget græs efter at have vundet ude i første møde. Og det er jo kun sket to gange i Champions League-historien, at et hold der har vundet ude først derefter er slået ud.

Indbyrdes i Champions League: 2-2-1

Mit tip: Atlético Madrid videre

MONACO - MANCHESTER CITY (3-5)

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, er stor fan af … Monaco. Også efter at hans eget hold lukkede tre mål ind i første møde på Etihad Stadium.

Tre mål på udebane skal holdes op mod Citys egne fem. 2-0 er altså “nok” for Monaco, der i den franske liga har lavet 84 mål i 29 kampe og fører lige nu.

Guardiola skamroser monegaskerne.

- De har alt det, vi vil se i fodbold. Backer, der angriber som wings, fløje, der agerer offensive midtbanespillere, intelligente balancespillere på midten, og så har de i Falcao og Germain, to “killers”.

Med andre ord er det et komplet hold ifølge Guardiola.

Manchester Citys Yaya Toure sammen med manager Pep Guardiola.
Manchester Citys Yaya Toure sammen med manager Pep Guardiola. Foto: Russell Cheyne / Scanpix Denmark

City har også spændende spillere, men har ikke vedvarende fundet Guardiola-spilkonceptet. Dog er de ubesejrede i de seneste 11 kampe.

Det er vildt åbent det her. Og i tillæg lidt fra statistikhylden og opråb til Monaco: Første skud på mål mod Citys Claudio Bravo er gået ind i 13 af 26 kampe.

Guardiola har vist nok fundet Joe Harts mobilnummer frem.

Indbyrdes i Champions League: 0-0-1

Mit tip: Monaco går videre