Hvis Schmeichel og Vardy er der, går Leicester videre

16x9
Med Kasper Schmeichel og Jamie Vardy i storform kan Leicester slå Sevilla ud af Champions League. Foto: Andrew Couldridge / Scanpix Denmark

Herunder giver Flemming Toft sit bud på, hvem de sidste fire hold, der går videre til kvartfinalerne i Champions League, bliver.

JUVENTUS - PORTO (2-0)

Juventus er nærmest umulige at have med at gøre på hjemmebanen i Torino. De har vundet deres seneste 31 hjemmekampe i Serie A - og 2-0 ude i det første møde, gør “Bianconeri” til klare favoritter. Kun to gange tidligere i Champions League-historien har et hold bagud (0-2) efter hjemmekampen klaret at gå videre.

Sjovt møde mellem to klassemålmænd, to legender. Gianluigi Buffon, Juventus, og Iker Casillas, FC Porto. Buffon fire gange kåret som “verdens bedste målmand” - Casillas fem gange.

Buffon, 39 år - verdensmester 2006 plus ni italienske mesterskaber med Juventus.

Casillas, 35 år - verdensmester 2010, Europamester 2008, 2012 plus fem spanske mesterskaber med Real Madrid og tre Champions League trofæer.

16x9
Gianluigi Buffon sammen med Iker Casillas efter den første kamp i deres indbyrdes opgør. Foto: Miguel Vidal / Scanpix Denmark

Det er tredje gang i træk, at Juventus er med i knockout-fasen. Og Gonzalo Higuain er målsulten. 19 mål i ligaen, men han har ikke scoret i knockout-kampene siden 2013, da han spillede for Real Madrid. To offensive, Cuadrado og Mandzukic vender tilbage (ikke med mod AC Milan i weekenden). Porto er uden Alex Tellis, der blev udvist i det første møde.

Indbyrdes i Champions League: 3-1-0

Mit tip: Juventus går videre

LEICESTER - SEVILLA  (1-2)

Shakespeare skrev tragedier og komedier. Det er, hvad Leicester har været igennem - og den nye manager, en anden Shakespeare med fornavnet Craig, er mest til det med smil.

Siden han kom til, har mestrene vundet to gange 3-1 over Liverpool og Hull. 1-2 er til at hente, Jamie Vardys mål i Spanien løfter optimismen - hans første skud på mål i 380 minutter. Og så stod Kasper Schmeichel igen en forrygende kamp. 

16x9
Jamie Vardy og Kasper Schmeichel efter 0-0-kampen mod FC København i Parken. Foto: Andrew Couldridge / Scanpix Denmark

Sevilla har siden sejren i det første opgør skuffende måtte nøjes med to uafgjorte kampe, Alavés og Leganes, og er ved at hægte sig af i toppen af La Liga. Leicester har godt humør og nærmest spansk vejr lige nu - og har vundet alle deres tre hjemmekampe i Champions League.

Er Schmeichel der, er Vardy der… så går Leicester videre. Sevilla jagter første plads blandt de otte sidste siden 1958.

Indbyrdes i Champions League: 0-0-1

Mit tip: Leicester går videre

ATLÉTICO MADRID - LEVERKUSEN (4-2)

Det har været mere svingende med Atlético Madrid i denne sæson end tidligere. Men 4-2 i Leverkusen - og Fernando Torres tilbage - bør ikke give kvaler hjemme på Calderon.

Tyskerne skal altså lave tre mål og holde buret rent, hvis…

I Bundesligaen har de ikke vundet de seneste tre kampe.

16x9
Atletico Madrids Fernando Torres, her til kampen i Primera Division mellem Atletico Madrid og Valencia på Vicente Calderon stadium i Madrid den 6 marts 2017. Foto: JuanJo Martín / Scanpix Denmark

De dårlige resultater betyder midterplacering i ligaen og farvel til træner Roger Schmidt. Nu er det tysk-tyrkiske Korkut, der har taget over. Atlético er vant til at nå langt i Champions League (tre gange i finalen) og har vundet 28 af deres 33 seneste kampe hjemme.

De har aldrig tabt en europæisk kamp på eget græs efter at have vundet ude i første møde. Og det er jo kun sket to gange i Champions League-historien, at et hold der har vundet ude først derefter er slået ud.

Indbyrdes i Champions League: 2-2-1

Mit tip: Atlético Madrid videre

MONACO - MANCHESTER CITY (3-5)

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, er stor fan af … Monaco. Også efter at hans eget hold lukkede tre mål ind i første møde på Etihad Stadium.

Tre mål på udebane skal holdes op mod Citys egne fem. 2-0 er altså “nok” for Monaco, der i den franske liga har lavet 84 mål i 29 kampe og fører lige nu.

Guardiola skamroser monegaskerne.

- De har alt det, vi vil se i fodbold. Backer, der angriber som wings, fløje, der agerer offensive midtbanespillere, intelligente balancespillere på midten, og så har de i Falcao og Germain, to “killers”.

Med andre ord er det et komplet hold ifølge Guardiola.

16x9
Manchester Citys Yaya Toure sammen med manager Pep Guardiola. Foto: Russell Cheyne / Scanpix Denmark

City har også spændende spillere, men har ikke vedvarende fundet Guardiola-spilkonceptet. Dog er de ubesejrede i de seneste 11 kampe.

Det er vildt åbent det her. Og i tillæg lidt fra statistikhylden og opråb til Monaco: Første skud på mål mod Citys Claudio Bravo er gået ind i 13 af 26 kampe.

Guardiola har vist nok fundet Joe Harts mobilnummer frem.

Indbyrdes i Champions League: 0-0-1

Mit tip: Monaco går videre