DBU: Sammenhængskraft skal sikre bedre talentudvikling

16x9
Det danske A landshold under træning. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Analysefirmaet DoublePass har udarbejdet en rapport, som skal hjælpe til at fremme dansk talentudvikling.

Dansk Boldspil-Union (DBU) føler sig "rigtig dygtig" ud i at udvikle talenter. Men den internationale konkurrence er stor, så der skal skrues på alle knapper, hvis man i fremtiden skal være med, hvor det er sjovt.

Ud fra denne devise arbejder DBU, og med ambitionen om at blive bedre til at spotte og fostre talenter har man allieret sig med det belgiske analysefirma DoublePass, der har sat dansk fodbold under lup i efteråret.

Tilbagemeldingen går på, at større sammenhængskraft er et nøglebegreb i det fortsatte arbejde.

Det fortæller talentudviklingschef Flemming Berg på DBU's hjemmeside.

- DoublePass pointerer, at hvis vi skal lykkes med at sikre en succesfuld dansk talentudvikling, er det absolut afgørende, at vi bliver endnu bedre til at sikre en tydelig sammenhængskraft i dansk fodbold, siger Flemming Berg.

Han understreger, at man skal være klar til at investere det påkrævede.

- Vi skal ikke kun arbejde endnu tættere med vores topklubber. En succesfuld dansk talentudvikling starter ude i nærmiljøet. Derfor skal vi også arbejde endnu mere struktureret med vores breddeklubber, siger han.

DoublePass har udarbejdet en rapport med et øjebliksbillede af talentudviklingen ud fra observationer og interviews på danske U-landshold. Redskaber herfra skal nu bruges til at fremme udviklingen.

- Arbejdet nu ligger i at skabe forankring i hele fodbolddanmark ved at sætte overliggeren i den rette højde.

- Vi skal derfor både en tur op i helikopteren, men også helt ned på grønsværen og arbejde på at skabe de rette rammer og redskaber derude, hvor de gør størst gavn - i vores klubber og hos spillerne, siger Flemming Berg.