FIFA idømmer dommer livsvarig karantæne for matchfixing

16x9
FIFA har idømt livslang karantæne til dommer. Foto: FABRICE COFFRINI / Scanpix Denmark

Joseph Odartei Lamptey har dømt sin sidste kamp, efter at FIFA har idømt ham livsvarig karantæne.

Den 12. november sidste år dømte den ghanesiske dommer Joseph Odartei Lamptey en VM-kvalifikationskamp mellem Sydafrika og Senegal.

I første halvleg af kampen tildelte han fejlagtigt Sydafrika et straffespark for hånd på bolden, og det har nu fået konsekvenser.

TV-billeder viste nemlig, at kendelsen var helt forkert, og nu har Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) meldt ud, at dommeren er blevet udelukket på livstid som følge af situationen. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ghaneseren er blevet fundet skyldig i på ulovlig vis at have forsøgt at få indflydelse på kampens udfald, lød det mandag fra FIFA.

Sydafrika endte med at vinde VM-kvalifikationskampen i Polokwane med 2-1.

FIFA meddeler, at en anden ghanesisk dommer, der var linjedommer i samme kamp, er blevet frifundet for alle anklager om at have været med til at påvirke kampens udfald.

Fodboldforbundet fortæller også, at man senere vil komme med yderligere oplysninger om kampen mellem Sydafrika og Senegal.

Det vides derfor endnu ikke, om kampen eventuelt skal spilles om, eller om udelukkelsen skyldes en mistanke om 'match-fixing'.

Dommeren kan nu vælge at appellere til FIFA og sidenhen CAS.