Hareide udsætter beslutning om tvivlsomme topscorere

Landstræneren må væbne sig med tålmodighed i forhold til Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg, der er tvivlsomme inden søndagens kamp.

Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg høvler i øjeblikket mål ind for deres hollandske klubhold, Feyenoord og Ajax.

Det er dog tvivlsomt, om de to skarprettere kan spille med i landsholdets VM-kvalifikationskamp mod Rumænien på søndag.

- Lige nu har Nicolai har ondt i maven, fortæller landstræner Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Dolberg er til behandling, så status er, at vi forsøger at få dem klar og vil satse på det.

Nicolai Jørgensen ligger nummer et både i ligaen og på topscorerlisten. Den tidligere FCK-spiller har nettet hele 19 gange i sin første sæson i den hollandske liga, men nu kan maveonde og feber måske holde ham ude af weekendens landskamp.

Kasper Dolberg har foruden scoringer i Europa League, senest to mod FC København, nettet 13 gange i ligaen. Han er dog ramt af en lyskeskade, der holdt ham ude af Ajax’ 1-1-kamp i går.

- Vi tager dem med til Tyskland, og så får vi at se, hvordan det ser ud. Vi træffer en beslutning senere på ugen, siger Åge Hareide.

Kasper Dolberg scorede i begge Europa League-1/8-finalerne mod FCK. Det er umiddelbart lidt svært at afkode på hans ansigtsudtryk her, hvor hans tiljubles af blandt andre Lasse Schöne.
Kasper Dolberg scorede i begge Europa League-1/8-finalerne mod FCK. Det er umiddelbart lidt svært at afkode på hans ansigtsudtryk her, hvor hans tiljubles af blandt andre Lasse Schöne. Foto: JOHN THYS / Scanpix Denmark

Landsholdet drager tirsdag på træningslejr i München, inden kampen spilles i rumænske Cluj søndag aften.

Hverken Nicolai Jørgensen eller Kasper Dolberg var til stede ved dagens pressemøde.