Lorentzens bud: Sådan ender Superligaens grupper

16x9
FC Nordsjællandfans tiljubler deres helte, efter deres sejr over FC Midtjylland søndag aften. Foto: Michael Drost-Hansen / Scanpix Denmark

AGF i problemer. OB på vej frem. Og en intens kamp om tredjepladsen. Det er, hvad vi ifølge Kasper Lorentzen kan se frem til i Superligaens slutfase.

Søndag aften nåede Superligaen sin foreløbige kulmination, da det blev afgjort, hvem der skal i mesterskabsspillet, og hvem der ender i gruppespillet.

Mens FCK og Brøndby ligner en sikker første- og andenplads, så glæder TV 2 SPORT's fodboldekspert Kasper Lorentzen sig til at følge kampen om tredjepladsen i mesterskabsspillet.

- Det er fuldstændig umuligt at spå om, hvem der tage bronzen, som det er lige nu. Fra min egen karriere ved jeg, at man ALDRIG skal dømme SønderjyskE ude af noget som helst. Det skal man heller ikke i år, lyder det fra Kasper Lorentzen, der er overrasket over de seneste runders udvikling i Superligaen.

- For fem runder siden, havde jeg været sikker på, at FC Midtjylland havde taget bronze, men de har ikke levet op til egne og vores andres forventninger. De går ind til det her slutspil med bøjede hoveder.

- Formmæssigt ser Nordsjælland bedst ud, men det, der taler imod dem, er, at de er det hold, der er længst bagefter lige nu i forhold til point, siger Kasper Lorentzen, der ser det som helt åbent, hvem der ender med at tage bronzen i Superligaen.

GRUPPESPIL – PULJE 1: OB på vej frem

OB vandt søndag aften over AGF i Aarhus.
OB vandt søndag aften over AGF i Aarhus. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark

Stillingen lige nu i Pulje 1:

1. Randers FC 33 point

2. AC Horsens 29 point

3. OB 28 point

4. Esbjerg fB 24 point

Hvis OB trods en plads i gruppespillet har lyst til at smile, så forstår Kasper Lorentzen dem godt. For foråret har ind til nu varslet lysere tider for fynboerne.

- I den her pulje er det OB, der har den bedste formkurve, og takket være sejren over AGF har de kun ét point op til Horsens, hvilket betyder, at de hurtigt kan redde sig selv med en godt start på gruppespillet.

Mens fynboerne altså ifølge Kasper Lorentzen er et hold i form, så kan det modsatte siges om Randers, der kun har fået et point i ni Superligakampe, alligevel tror TV 2 SPORTs fodboldekspert på kronjydernes muligheder.

- Randers har kvaliteterne til at tage førstepladsen i Pulje 1, og jeg tror på, at de nok skal komme i gang igen.

- Esbjerg ser lige nu ud til at være sat af i forhold til de andre i puljen, men det fede ved den nye struktur er, at de kan ordne tingene selv.

Sådan slutter pulje 1 ifølge Lorentzen:

1. Randers FC

2. OB

3. AC Horsens

4. Esbjerg fB

GRUPPESPIL – PULJE 2: Fyr ikke Glen

Glen Riddersholm bør fortsætte som AGF-træner, mener Kasper Lorentzen.
Glen Riddersholm bør fortsætte som AGF-træner, mener Kasper Lorentzen. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark

Stillingen lige nu i Pulje 2:

1. AaB 33 point

2. Silkeborg IF 30 point

3. AGF 25 point

4. Viborg FF 25 point

At AGF er i problemer er der næppe nogen, der er i tvivl om.

Holdet har endnu ikke vundet i Superligaen i foråret, hvor det er blevet til to uafgjorte kampe og fire nederlag i ligaen.

Selvom resultaterne svigter, så mener Kasper Lorentzen, at aarhusianerne vil være bedst tjent med at beholde Glen Riddersholm som træner.

- De har det hårdt i AGF. De har mange kampe, som de taber med et mål, der bliver scoret til sidst.

- De kan ikke nå at skabe noget nyt, og derfor er der heller ikke nogen grund til at få en ny træner ind. Lige nu gælder det bare om at tage arbejdshandskerne på og komme i gang. Det kræver en indstilling helt i top, fortæller Kasper Lorentzen, der ikke tror på Glen Riddersholm, når han siger, at spillerne ikke er mentalt ramt af situationen.

- Som spiller bliver du mentalt ramt i en situation som den her. Deres situation er svær, og jeg tror også, at de får det svært, vurderer Kasper Lorentzen der samtidig peger på, at det hul på fem point, der er fra AGF op til Silkeborg bliver svært for århusianerne at lukke.

- Den her pulje kan være lukket tidligt, hvis det er de rigtige hold der vinder I de første runder. AaB har fået sig en god pulje med hold som de plejer at have det okay med – bortset fra Viborg, der slog dem i går.

Sådan slutter pulje 2 ifølge Lorentzen

1. AaB

2. Silkeborg IF

3. AGF

4. Viborg FF

Lær og forstå den nye struktur i dette overblik. Alle point og mål tages med videre.

square to 16x9