Messi runder scoring nummer 40 for ottende år i træk

16x9
Lionel Messi viste sig endnu en gang at være skarp foran målet. Foto: JUAN MEDINA / Scanpix Denmark

Barcelonas lille argentiner med de hurtige fødder scorede to gange i 4-2 sejren over Valencia.

Han er kåret til verdens bedste fodboldspiller fem gange, og søndag aften understregede han endnu en gang sin position som en af verdens bedste gennem tiderne, da Lionel Messi med to mål mod Valencia var den afgørende faktor for FC Barcelona.

Hjemme på Camp Nou besejrede Barcelona Valencia med 4-2 og bevarede dermed spændingen i toppen af La Liga.

Barcelonas cheftræner, Luis Enrique, var hurtigt ude med lovprisende ord til argentineren, der nu har scoret 41 mål i sæsonen.

Det er ottende år i træk, at han formår at score mere end 40 mål i en sæson.

- Det er fantastisk. Han har brudt alle rekorder og vil fortsætte med at gøre det, siger Luis Enrique efter kampen.

- Det er pragtfuldt at nyde Messi, ingen kommer i nærheden af hans rekorder, det er umuligt for nogen at opnå, hvad han har opnået. Vi vil savne ham, når han ikke er her mere.

Messi fik debut for Barcelona i 2004. Han blev klubbens mest scorende gennem tiderne i 2012, da han efter en scoring mod Granada overtog klubrekorden fra spanske César Rodríguez.

I 2014 blev Messi den mest scorende i La Liga nogensinde, da han overtog æren fra Telmo Zarra efter et hattrick i en kamp mod Sevilla.

- Han er den bedste gennem tiderne, og vi er blevet vant til, at han gør disse ting, siger Messis holdkammerat Gerard Piqué.

- Han har fået det til at virke normalt, men vi ved, hvor svært det er. Og når han en dag stopper, vil det være svært for nogen at overhale ham. Vi skal bare nyde de år, han har tilbage i sig.

I denne sæson har Messi scoret 25 gange i La Liga, 11 gange i Champions League, fire gang i Kings Cup og et enkelt mål i den spanske Super Cup.

Der resterer ti runder af La Liga, hvor Barcelona på andenpladsen har to point op til Real Madrid, der har spillet én kamp færre end de forsvarende mestre.