Mourinho foretrækker Europa League-sejr over ligasucces

16x9
Jose Mourinho vægter Europa League højere end Premier League. Foto: Lee Smith / Scanpix Denmark

Europa League-succes vil være at foretrække på vejen mod Champions League i næste sæson, mener Uniteds træner.

Sejr i Europa League vil være at foretrække frem for en top-4-placering i Premier League.

Det mener Manchester Uniteds manager, José Mourinho.

- Hvis jeg kunne vælge, så ville jeg vælge Europa League i stedet for at ende som nummer fire (i Premier League, red.), fordi det giver os det samme - Champions League-fodbold, siger han til klubbens hjemmeside.

Både vinderen af Europa League og de tre bedste i Premier League er direkte kvalificeret til at spille Champions League i næste sæson, mens fjerdepladsen i ligaen giver adgang til kvalifikationen.

Men netop en sejr i Europa League vil være stort, mener den 54-årige manager.

- Det er et trofæ. Det er prestige. Det er Europa, og det betyder, at vi kan spille den europæiske Super Cup næste år, siger Mourinho.

- Men jeg kan ikke vælge frit, for der er en chance for, at vi ikke vinder Europa League. Så vi vil kæmpe for begge dele, siger han.

Manchester United vandt søndag over Middlesbrough og ligger lige nu nummer fem i den engelske liga med fire point op til Liverpool på den eftertragtede fjerdeplads. Men United har spille to færre kampe.

Mourinho er dog klar over, at kampen om top-4 bliver hård.

- Jeg ved, at Chelsea, Tottenham, Liverpool, Arsenal og Manchester City ikke længere spiller i Europa, så de har kun én kamp om ugen, men vi kommer til at kæmpe, siger han.

Manchester United møder belgiske Anderlecht i Europa League-kvartfinalen i næste måned.