Cornelius driller skuffet 'Zanka': - Derfor er han forsvarsspiller

Andreas Cornelius var ikke bleg for at drille FCK-kammeraten Mathias "Zanka" Jørgensen, der havde alletiders chance for at blive Danmarks helt i Cluj.

Efter slutfløjtet på Cluj Arena sad Mathias "Zanka" Jørgensen længe på hug i det ene straffesparksfelt.

Med hovedet gemt godt væk under landsholdstrøjen ærgrede han sig over den kæmpe chance, han misbrugte med kort tid tilbage af VM-kvalifikationskampen mod Rumænien.

Mathias
Mathias "Zanka" Jørgensen ærgrer sig efter kampen mod Rumænien. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Da "Zanka" dukkede op i mixed zone - stedet hvor pressen må tale med spillerne - havde skuffelsen over afbrænderen få meter fra målstregen endnu ikke lagt sig.

- Det er ikke så mange gange, at man får sådan en chance for at blive helt i 24 timer. Både på holdets og egne vegne var jeg selvfølgelig utrolig skuffet over, at jeg ikke magtede at få den inden for rammen, sagde Mathias "Zanka" Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Det er ikke så tit, at man er deroppe som midterforsvarer, og så er det ærgerligt ikke at sætte den.

Andreas Cornelius var naturligvis ærgerlig på sin klubkammerats vegne, omend han gerne havde set chancen til "Zanka" tilfalde en anden.

- Man scorer ikke på alle sine chancer. Vi kunne godt have scoret - især "Zanka", sagde Andreas Cornelius med et smil på læben.

- Det er derfor, at han er forsvarsspiller. Han er god til at forsvare. Det var ærgerligt, at det ikke var én af os andre, der fik den mulighed.

Lasse Schöne, der spillede fra start i Rumænien, bed akkurat som Cornelius mærke i den store mulighed til FCK-forsvareren.

- Vi kreerer nogle store chancer. Christian (Eriksen, red.) har nogle stykker, og "Zanka" har en stor én til sidst, som er sværere at sparke over end at score på, sagde Ajax-danskeren til TV 2 SPORT.

Kampen i Cluj endte 0-0, og derfor er Danmark med syv point på tredjepladsen i VM-kvalifikationsgruppe E. Montenegro sidder på gruppens andenplads á point med danskerne, mens Polen er stukket af med 13 point.

Danmarks næste kamp i kvalifikationen er også på udebane. Det er i Kasakhstan lørdag den 10. juni.