Tofts karakterbog: Cornelius var bedst trods nul afslutninger

Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere efter kampen mod Rumænien. To gange Andreas og Christian Eriksen var lyspunkterne.

Uforløst i Cluj. Nullerten gør det ikke nemmere at komme til slutrunden i Rusland.

Hvis vi går ud fra, at Polen stikker af sted, skal der tælles bedste andenpladser - og 0-0 er ikke opløftende.

En usammenhængende første halvleg blev afløst af en langt bedre anden og et massivt pres inklusiv store chancer hen ad vejen. Åge Hareide mente på forhånd, at uafgjort ville være til at leve med. Det synes jeg ikke.

Karakterskalaen

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Se karaktererne fra søndagens landskamp herunder:

KASPER SCHMEICHEL - karakter: 3

Han tog, hvad han normalt gør. Havde en stor redning i anden halvleg. Hans engagement var som normalt. Igangsatte smukt til at begynde med. Men så faldt det lidt. Overtog anførerbindet, da Simon Kjær satte sig ud på bænken i pausen. Ikke en finger at sætte på Schmeichel uden de store prøver.

SIMON KJÆR - karakter: 2

Vandt de første dueller i hovedhøjde, men fik ikke rigtig styr på den bageste kæde. En slemt skrub i ansigtet tvang ham ud i pausen. Men generelt under middel med det bulne øje og lidt slinger i synsfeltet.

ANDREAS CHRISTENSEN - karakter: 4

Misforståede placeringer, underligt nok med klubkammeraten Jannik Vestergaard, i første halvleg. Kom ind i den langt mere rolige og overbevisende rolle efter pausen i takt med lidt mere dansk pres. Virkede til at have det godt med "Zanka" som sidemand. To boldspillere. Det var AC i anden halvleg.

JANNIK VESTERGAARD - karakter: 2

Usikker start efter en dribletur med boldtab, der sendte rumænerne hurtigt den anden vej. Placeringsfejl gav to store chancer til hjemmeholdet, men Vestergaard spillede sig noget op, mens det rumænske pres blev mindre efter pausen.

PETER ANKERSEN - karakter: 2

Måtte arbejde stenhårdt - ovenikøbet med en skade - og havde rigeligt i defensiven. Ikke alt lykkedes fremadrettet inklusiv nogle uforløste afleveringer, men energien holdt ham oppe.

WILLIAM KVIST - karakter: 3

Holdt balancen på en midtbane med for mange fejl. Men der blev lukket ned i det befolkede midterste område. Kaldte det en "super præstation" bagefter - lige opløftet nok. Men Kvist viste igen, at han er vigtig.

THOMAS DELANEY - karakter: 3

Det tog lige lidt tid, inden Delaney faldt ind. Men energiniveauet var på ny højt, og så tog han fat. Det maskinrum han passer, passer han godt. Lidt forundret over hans begyndelse. Han er der normalt fra første fløjt.

LASSE SCHÖNE - karakter: 3

Fra start for en sjælden gangs skyld. Der kom ikke det sædvanlige Ajax-drev over hans spil, men rollen var her en ganske anden. Indledningen havde fejl, men med mere plads blev distributionerne bedre.

RIZA DURMISI - karakter: 3

Topkarakter på hurtigheden. Også det ivrige. Havde hans indlæg haft lidt mere snert og præcision, havde karakteren været højere. Men der ligger meget brugbart i Durmisi på den venstrekant.

CHRISTIAN ERIKSEN - karakter: 4

En rolle a la den i Tottenham. Den frie rolle. Så Eriksen selv kunne vælge, om det skulle være bag ved eller ved siden af Cornelius - alt efter omstændighedrene. Sublime berøringer og tanker, men naturligvis trækker det fra, at han misbrugte en mega chance i første halvleg. Det virkede som om, han ovenikøbet havde pænt med tid. Og dødboldene var heller ikke a la Eriksen. Alligevel et 4-tal.

ANDREAS CORNELIUS - karakter: 4

Vel nok bedste dansker, selv om det er paradoksalt, at han som angriber ikke havde en regulær afslutning. Men "Corner" skal de andre spille op på, og han skal lægge boldene af, så andre kan komme i gunstige situationer. Og det gjorde han godt med fysik og handling. Meget med ryggen mod det rumænske mål - det var efter planen. Jeg savnede et par afleveringer til ham front-vendt.

MATHIAS "ZANKA" JØRGENSEN - karakter: 3

Ind i stedet for Simon Kjær, og indledte med suverænt, teknisk spil og stort overblik. Den sædvanlige ro og sikkert afspil. Men så kom "dagens Zanka", som gav rumænsk mulighed. Var tæt på at score - burde vel. Men jeg synes, han passede godt ind med AC som sidemand.

ÅGE HAREIDE - karakter: 3

Valgte sin tidligere favoritopstilling, som kan kaldes 3-5-2 eller 3-5-1-1 med Eriksen i den frie rolle. Det lykkedes ikke i første halvleg, hvor boldtabene var for mange og sammenhængene for få. Planen var en frisk og direkte indskiftning et sted i anden halvleg, og det gav dansk pres. Ville have spillet 4-3-3, hvis Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen havde været klar. Indrømmelse bagefter. Spørgsmålet er, om ikke spillermaterialet mere er til fire bagude, end de tre vi også så i Cluj.