Medier: Cornelius tæt på aftale med Serie A-klub

16x9
Andreas Cornelius er på vej til italiensk fodbold. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

FC København-spilleren Andreas Cornelius er ifølge flere medier tæt på et skifte til den italienske Serie A-klub Atalanta.

Et nyt udlandsophold kan meget vel vente lige om hjørnet for Andreas Cornelius. Både Sky Sport Italia, BT og Ekstra Bladet skriver, at den danske angriber er på vej til Atalanta i Serie A.

- Atalanta er meget tæt på Andreas Cornelius fra København, skriver Sky Sport-journalisten Fabrizio Romano på Twitter.

Aftalen skulle ifølge medierne være lige på trapperne, og Sky Sport Italia fortæller, at Cornelius har været i Bergamo de seneste dage for at hilse på Atalanta-ledere samt for at se på forholdene i klubben.

Ifølge Ekstra Bladet skal den 24-årige danske landsholdsangriber senere i dag gennemgå et lægetjek og derefter skrive under på en kontrakt.

Atalanta må ifølge Sky Sport Italia hoste op med 3,5 millioner euro for Andreas Cornelius, BT skriver i omegnen af 4 millioner euro, mens Ekstra Bladet melder om en pris på 4,5 millioner euro svarende til cirka 33,5 millioner danske kroner.

Sky Sport Italia skriver endvidere, at danskeren vil være den første af adskillige forstærkninger, såfremt klubben kvalificerer sig til næste sæsons Europa League. I øjeblikket ligger Atalanta nummer fem i Serie A.

Cornelius har tidligere forsøgt sig i udlandet, da han i sommeren 2013 blev solgt til Cardiff City for 75 millioner kroner. Det blev dog bare til seks måneder i den daværende Premier League-klub, inden FC København hentede ham hjem for 27 millioner kroner.

Angriberen, der har kontrakt med FC København til og med 2018, står i denne sæson noteret for ni mål og syv oplæg, og han har derfor stor andel i, at klubben er på vej mod endnu et dansk mesterskab.

TV 2 SPORT har været i kontakt med FC Københavns pressechef, Jes Mortensen, der fortæller, at han bestemt regner med, at Cornelius deltager i FC Københavns træning fredag formiddag.