Ståle Solbakken bekræfter: Cornelius har besøgt italiensk topklub

FC Københavns angriber Andreas Cornelius har været på besøg i den italienske Serie A-klub Atalanta, det bekræfter manager Ståle Solbakken.

Landsholdsangriberen har ikke mange kampe tilbage i FCK-trøjen, hvis alt går efter planen.

Allerede torsdag skrev flere medier, at et nyt udenlandsophold var lige om hjørnet, da Andreas Cornelius var rejst til Italien og Serie A-klubben Atalanta for at komme nærmere en aftale.

Fredag formiddag bekræfter træner og manager Ståle Solbakken så historien over for TV 2 SPORT. Cornelius har været i Italien for at besøge Atalanta.

- Jeg kan bekræfte, at han fik lov at besøge klubben et par dage.

Og er der nogen kontrakt på vej eller allerede på plads?

- Der er ingen kontrakt på plads, men nu må vi se tiden an. Cornelius har været her i dag og trænet godt, så træner han i morgen og spiller mod Midtjylland (søndag, red.). Så ser vi, hvad fremtiden bringer, siger Ståle Solbakken med et skævt smil.

Ifølge oplysninger var den 24-årige angriber blandt andet i byen Bergamo for at gennemgå et lægetjek. Lige nu ligger klubben nummer fem i Serie A efter 32 kampe - en enkelt plads foran storklubben AC Milan.

Ifølge Sky Sport Italia, Ekstra Bladet og BT er der tale om en pris i nærheden af 3,5 til 4,5 millioner euro. Altså lige omkring 30 millioner danske kroner. For Ståle Solbakken er det vigtigste dog, at alle parter er tilfredse.

- Vi arbejder sammen med Andreas omkring, at han får en ny klub fra næste sæson, det ligger fast. Så må vi se, om det lykkes eller ej, og hvornår det eventuelt lykkes.

Hvad kan han gøre i Atalanta, såfremt det bliver hans nye klub?

- Det tænker jeg ikke noget om. Det vigtigste er, han får en god klub, og at han har en god fornemmelse, og at vi får de penge, vi vil have, siger Solbakken og konstaterer, at FCK ligger lunt i svinget til at have en afløser klar for Cornelius.

Cornelius har tidligere forsøgt sig i udlandet,  da han i sommeren 2013 blev solgt til Cardiff City for 75 millioner kroner. Det blev dog bare til seks måneder i den daværende Premier League-klub, inden FC København hentede ham hjem for 27 millioner kroner.