Bundesligaen forfremmer kvindelig dommer: - Jeg blev målløs

16x9
I 2011 dømte Bibiana Steinhaus VM-finalen mellem Japan og USA. Foto: Wolfgang Rattay / Scanpix Denmark

Bundesligaen har fredag præsenteret ligaens første kvindelige dommer. Hun skal dømme efter sommerferien.

I den kommende sæson kan stjernerne fra Bayern München, Borussia Dortmund og RB Leipzig blive ført på banen af en kvindelig dommer.

For første gang i ligaens historie skal en kvinde dømme kampe i Tysklands bedste herrerække.

Det er Bibiana Steinhaus, fredag er blevet præsenteret som den første kvindelige dommer i Bundesligaen. Efter seks sæsoner i den næstbedste række er hun blevet forfremmet sammen tre mandlige kollegaer.

Bibibana Steinhaus fik den gode nyhed, da dommerformanden ringede til hende for et par dage siden.

- Lutz Michael Fröhlich og hans team er ofte i kontakt med med os, så derfor var jeg ikke så overrasket, da han ringede til mig i onsdags. Men da han så fortalte mig om dommerudvalgets beslutning, blev jeg målløs, fortæller Steinhaus til det tyske fodboldforbund.

38-årige Steinhaus arbejder ved siden af dommergerningen som politibetjent, ligesom hun ved flere lejligheder har været fjerdedommer i den bedste række.

Nu kan hun skifte skiltet med tillægsminutter ud med fløjte og kort og løbe rundt på banen i stedet for at se på fra sidelinjen.

- Det har altid været min drøm at blive dommer i Bundesligaen. At denne drøm nu går i opfyldelse, er jeg naturligvis meget glad for. Det viser, at hårdt arbejde lønner sig, fortæller Steinhaus.

Herhjemme har vi stadig ikke set kvindelige dommere i Superligaen. Sidste år skrev Frida Mia Klarlund Nielsen historie, da hun som den første kvinde dømte en divisionskamp. Det skete i 2. Divisionskampen mellem B93 og B1908.