Totti ville brænde straffespark med vilje i sin sidste kamp

16x9
Fransesco Totti, der for nylig har indstillet fodboldkarrieren, har spillet 25 sæsoner i AS Roma. Foto: VINCENZO PINTO / Scanpix Denmark

Fransesco Totti ville have brændt et straffespark for at give kampbolden til Romas fans i hans sidste kamp for klubben.

Normalt er der kun en ting i hovedet på en fodboldspiller, når der skal eksekveres et straffespark. 

Bolden skal i mål. 

Alligevel havde Roma-ikonet Fransesco Totti planlagt at gøre det stik modsatte, hvis han havde fået muligheden for at sparke fra 11-meterpletten i karrierens sidste kamp for AS Roma, der i sidste spillerunde mødte Genoa på et fyldt Stadio Olimpico i Rom.

Det fortæller Tottis holdkammerat Juan Jesus ifølge goal.com.

- Før kampen mod Genoa sagde han (Fransesco Totti, red.) til os alle sammen i omklædningsrummet, at han ville sparke bolden ud til tilskuerne, hvis han fik et straffespark.

Muligheden for at sende bolden på afveje for at give fansene en gave bød sig som bekendt ikke i kampen, som endte 3-2 til Roma og sikrede hovedstadsklubben andenpladsen i Serie A i denne sæson. 

Fransesco Totti vinker farvel til Romas fans efter 25 år i klubben.
Fransesco Totti vinker farvel til Romas fans efter 25 år i klubben. Foto: VINCENZO PINTO / Scanpix Denmark

Derfor måtte Fransesco Totti nøjes med at signere en bold og sparke den ud til publikum på 'Curva'-tribunen på det olympiske stadion efter kampen i forbindelse med den store hyldest, han fik ved afskeden med Roma-tilhængerne i slutningen af maj.

- Totti er en fantastisk person, og han fortjener meget mere end den fest, han fik. Han er typen, der hjælper dem, som har brug for det, og han behøver ikke fortælle andre om, at han gør det.

Her er bolden, Fransesco Totti signerede og skød ud til Roma-fansene på tribunen efter han sidste kamp i klubben.
Her er bolden, Fransesco Totti signerede og skød ud til Roma-fansene på tribunen efter han sidste kamp i klubben. Foto: CLAUDIO PERI / Scanpix Denmark

Juan Jesus beretter ligeledes om en følelesladet uge for Fransesco Totti op til karrierestoppet. Det 40-årige fodboldikon  var nervøs i dagene op til sit farvel til klubben, som har betydet så meget for ham. 

- Den ene dag sagde han 'jeg stopper karrieren', mens han den næste havde lyst til at fortsætte.

- Vi er virkelig beærede over at have spillet sammen med ham i hans sidste sæson i Roma. Der er meget få fodboldspillere i verden, der er som ham, lyder det fra Juan Jesus.

Fransesco Totti har spillet 786 kampe og scoret 307 mål for AS Roma.