Endnu en landsholdsspiller skifter til international storklub

16x9
Katrine Veje skifter Brøndby ud med Montpellier efter sommerferien. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Katrine Veje fortsætter karrieren i franske Montpellier, som skal spille Champions League i næste sæson.

Listen med danske landsholdsspillere i store, internationale klubber bliver længere og længere.

Venstrekanten Katrine Veje forlader Brøndby efter sommerferien, hvor hun skifter til de franske sølvvindere Montpellier på en toårig kontrakt. Det fortæller hun til TV 2 SPORT.

- Det er vigtigt for mig, at jeg kommer til et hold, hvor jeg kan udvikle mig både i kampene og til træning, fortæller Katrine Veje om sit klubskifte.

Det er også en vigtig faktor, at kvinderne i Montpellier bruger de samme faciliteter som herrerne. I Brøndby må vi nærmest ikke nærme os bane tre og fire, hvor Superligaholdet træner.

Katrine Veje

Med skiftet føjes Montpellier til den efterhånden lange liste af prominente klubber med danske landsholdsspillere – en liste hvor lubber som Wolfsburg, Barcelona, Portland og Linköpings også er at finde.

I denne sæson blev Montpellier nummer to i den bedste franske liga, otte point efter Champions League-vinderne Lyon og seks point foran Champions League-finalisterne Paris Saint-Germain.

- Det giver et godt billede af den franske liga, at det var to franske hold, som nåede Champions League-finalen i år. Det siger også noget om Montpellier, at holdet alligevel var bedre end PSG i ligaen, lyder det om Katrine Veje, der med klubbens andenplads i denne sæson får indfriet sit mål om at spille Champions League, ligesom hun har gjort med Brøndby.

Katrine Veje skifter på en fri transfer, da kontrakten med Brøndby udløber efter denne sæson. Nu kan hun se frem til både et varmere klima og en tilværelse som fuldtidsprofessionel, hvor klubben sørger for, at hun ikke behøver at tænke på ret meget andet end fodbold.

- Det er vigtigt for mig, at jeg har en form for tryghed, inden jeg tager derned. Der er styr på alt det bagom fodbolden, så jeg kan koncentrere mig 100 procent om at spille. Det betyder meget, at der bliver taget hånd om mig både som spiller og som menneske.

- Det er også en vigtig faktor, at kvinderne i Montpellier bruger de samme faciliteter som herrerne. Vi har samme muligheder for omklædning, fysisk træning og træningsudstyr. I Brøndby må vi nærmest ikke nærme os bane tre og fire, hvor Superligaholdet træner.

Brøndby kunne i weekenden fejre mesterskabet efter en 5-0-sejr over Kolding. Dermed har klubben vundet The Double i denne sæson.
Brøndby kunne i weekenden fejre mesterskabet efter en 5-0-sejr over Kolding. Dermed har klubben vundet The Double i denne sæson. Foto: Frank Cilius / Scanpix Denmark

Profilerne forlader den hjemlige liga

Katrine Vejes skifte annonceres kun en uge efter, at landsholds- og klubkammeraten Mie Leth Jans blev præsenteret i Manchester City. I vinter forlod Sanne Troelsgaard, Theresa Nielsen og Maja Kildemoes også den hjemlige 3F Liga, og kun landsholdets målmandsduo Stina Lykke og Line Johansen er vendt tilbage fra henholdsvis Kristianstads og Vålerenga.

Hvad der kan ligne en spillerflugt mod sportslige udfordringer og økonomisk gode kontrakter skal dog også ses som en blåstempling af dansk kvindefodbold, mener TV 2 SPORTs ekspert Malene Marquard.

- De danske spillere er inde i en god udvikling. Der er sket noget med niveauet, og både Fortuna og Brøndby har gjort det godt i Champions League. Det er der mange storklubber, som har fået øje på.

For Katrine Vejes vedkommende er der ikke tale om en flugt væk fra 3F Ligaen, snarere forfølgelsen af målet om at blive den bedste venstrekant i Europa.

- Uden at træde nogen over fødderne, så er den danske liga ikke den mest fantastiske. Mit mål er at jeg hele tiden skal blive bedre, og det har jeg større chancer for at blive i Montpellier.

- Jeg føler ikke, jeg er for god til den danske liga. Overhovedet ikke – for så kan man lave nogle personlige målsætninger. Der er bare meget mere konkurrence på et hold som Montpellier, både til træning og i kampe – ligesom der var, da jeg spillede i Seattle. Hvis man ikke spiller godt nok, så kommer man ikke på holdet.

Med fremtiden på plads kan Katrine Veje nu koncentrere sig om det kommende EM i Holland.

Slutrunden begynder den 16. juli, og du kan følge med både på her på TV 2 og på DR.