Stjernemålmand 'mobbet' ud af sin klub - fik kastet pengesedler efter sig

16x9
Gianluigi Donnarumma er ikke at finde i AC Milan i næste sæson. Foto: MARCO BERTORELLO / Scanpix Denmark

Donnarummas agent, Mino Raiola, fortæller, at målmanden har modtaget dødstrusler, efter at han fortalte, at han ikke forlænger sin kontrakt med Milan.

18-årige Gianluigi Donnarumma er et af de største målmandstalenter i verden. Han har været fast mand i AC Milan i denne sæson og har allerede fået flere kampe i buret for det italienske landshold.

Derfor var der da også skuffede og frustrerede miner at spore i den italiensk Milano-klub, da Donnarumma meddelte, at han ikke ville forlænge sin kontrakt. Fans har efterfølgende beskyldt målmanden for at vælge pengene fremfor med hjertet. Det kulminerede i i Italiens U21-landskamp mod Danmark søndag aften, hvor fans smed pengesedler ind på banen og viste et flag med teksten 'Dollarumma'.

Målmandens agent, Mino Raiola, fortæller, at Donnarumma er blevet behandlet dårligt og mobbet i AC Milan efter sin bekendtgørelse. Faktisk var stemningen heller ikke god inden da.

- Situationen blev for voldsom og fjendtlig, så der var ingen vej tilbage. Vi tog en beslutning, som vi ikke havde lyst til at tage. Det har intet med penge at gøre, da vi blev truet, og det gjorde Donnarummas familie også. Både med ikke at spille mere og med at dø. Du kan ikke holde på spillere ved at true dem, siger Mino Raiola til Sky Sports Italia.

- Nu er der en stor chance for, at han ikke spiller i et år. Hans kvaliteter gør det usandsynligt, men vi er allerede på grænsen til mobning. De tvang os til at forlade forhandlingerne med det miljø, de skabte.

Agenten fortæller, at det faktisk var ham, som der i sidste ende tog beslutningen, da de havde stået på længe.

- Jeg tog beslutningen, men de tvang os. Donnarumma sagde til mig: 'Jeg føler ikke, at det er rigtigt at fortsætte forhandlingerne med disse mennesker, som håner og truer min familie', siger Raiola.

- På et tidspunkt var der et banner foran klubbens hovedkontor. En klub bør beskytte dens spillere og fjerne banneret. En klub bør støtte og opmuntre sine spillere - ikke true dem med at blive efterladt på tribunen.

Derfor skal målmandstalentet nu søge nye græsgange. Agenten fortæller, at de nu har fået henvendelser fra flere storklubber rundt omkring i Europa, som er klar til at skriver under med Gianluigi Donnarumma.  

- Vi havde allerede tilbud fra de klubber, da han var 14 år, så hvis han ønskede at forlade, kunne han have gjort det dengang. Jeg har ikke snakket med nogle storklubber i denne omgang, og vi har derfor ingen aftale med et andet hold. 

- Jeg har allerede garanteret, at han ikke forlader klubben på en fri transfer, så der er ikke travlt med at få underskrevet en kontrakt. Vi indtager en mere afventende position, siger agenten.

Gianluigi Donnarumma fik et clean sheet, da Italiens U21-landshold søndag aften slog Danmark med 2-0.