Bendtner klar i kulissen

16x9
Nicklas Bendtner i aktion for Rosenborg. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Nicklas Bendtner tilbage på landsholdet. Det virker til at være, hvad landstræner Åge Hareide pønser på. Bendtner kan sagtens være i nationaldragten, når Danmark møder Polen og Armenien, og august bliver til september.

Det er ingen hemmelighed, at Hareide er begejstret for Bendtner. Han tog ham med som klubløs i en træningssamling i juni 2016 - og han har fulgt ham tæt i norske Rosenborg. Til TV 2 SPORT sagde Hareide i maj 2017 blandt andet:

- Nicklas Bendtner er en af landsholdets topscorere i nyere tid. Han har en særlig evne til at være på de rigtige steder, han har været med konsekvens i sine afslutninger. Landsholdet kan altid bruge en Bendtner i form.

Åge Hareide har senest set Nicklas Bendtner i weekenden, og manden med de 74 landskampe og 29 mål bliver synet igen i Europa League-sammenhæng. Men, jeg tror, beslutningen er taget.

Nicklas Bendtner har været fast fra start i Rosenborg i 16 af de seneste 18 kampe - og han har lavet ni mål, de fem i de fem seneste kampe.

Landstræneren ville have offentliggjort sin trup til de næste vigtige VM-kampe mod Polen (den 1. september) og ude mod Armenien (den 4. september) torsdag i denne uge, men det ser ud til at blive udsat. Ikke kun på grund af Bendtner, men også fordi der er spillere, som først kommer i gang med deres turneringer i den kommende weekend. Blandt dem Michael Krohn-Dehli i Sevilla FC - og også han ser ud til at vende tilbage efter sin lange skadesperiode.

Tiden arbejder altså for Hareide. Kasper Schmeichel vender tilbage (var skadet mod Tyskland og Kasakhstan i juni), bliver Peter Ankersen landsholdsklar efter sin skade, Andreas Christensen fik spilletid for Chelsea, Mathias "Zanka" Jørgensen havde succes-debut i Huddersfield, den spanske liga begynder i weekenden som den italienske (Krohn-Dehli og Simon Kjær i Sevilla, Durmisi i Real Betis, Pione Sisto og Daniel Wass i Celta Vigo - Andreas Cornelius i Atalanta), Bundesligaen og den hollandske Æresdivision er i gang, det samme spillerne i den næstbedste engelske række (blandt dem Martin Braithwaite i Middlesbrough).

Og så kan Hareide glæde sig over, at Christian Eriksen er kommet overbevisende fra start i Tottenham og igen er på alles læber. Også dem, der sætter transferrygter i gang.

Vi får altså først landsholdstruppen på mandag - men lur mig om ikke Nicklas Bendtner er med.