Mata får 'perfekt holdkammerat': Vil forbedre verden gennem fodbold

16x9
Mats Hummels vil også donere en procent af sin løn til at fremme fodboldverden. Foto: Scanpix/TV 2

Det er ikke længere kun spanske Juan Mata, der donerer en procent af sin løn til velgørenhed. En tysk verdensmester har valgt at gøre det samme.

En glædelig tendens breder sig i toppen af international fodbold.

Tidligere på måneden fortalte Manchester United-profilen Juan Mata, at han fremover vil donere én procent af sin løn til den velgørende organisation Common Goal, der støtter fodbold i hele verden.

I samme ombæring opfordrede Mata andre professionelle fodboldspillere til at gøre det samme, og nu er spanierens bøn blevet hørt.

Bayern München-spilleren Mats Hummels er således den næste i rækken, der har valgt at gøre som Juan Mata. Og han gør det med et klart motiv.

- Så snart jeg hørte om Common Goals, vidste jeg, at dette var en mulighed for at forbedre verden gennem fodbold, og det ville jeg gerne være med til, siger 28-årige Mats Hummels ifølge The Guardian.

- Jeg føler, at vi kan gøre mere for give de stigende indtægter i fodbold en dybere mening. Det er det, der ramte mig ved Common Goals. Gennem løftet om at donere en procent, bygger vi en bro mellem fodbold og dens sociale indflydelse rundt omkring i verden.

- Jeg tror på, at Common Goals kan gøre en reel og varig forskel, og jeg rækker også ud til alle mine fodboldkollegaer - tilslut jer Mata og mig og hjælp os med at bringe spillet videre til det næste niveau.

At det er Mats Hummels, der har valgt at tilslutte sig Juan Mata, er overraskende for den spanske spiller.

De to har ikke tidligere været holdkammerater eller spillet i samme liga, men nu kommer de til at have et samlet mål for Common Goals.

Juan Mata ser det som et stort plus, at det netop er Mats Hummels, der har valgt at vise sin støtte.

- Jeg kender faktisk ikke Mats personligt, så det var en glædelig overraskelse, da han kontaktede mig for at høre mere om Common Goals. Han forstår virkelig, hvad vi prøver at opnå, og han er den perfekte holdkammerat at have ombord på dette tidlige stadie, lyder det fra den spanske Manchester United-spiller.

- Det faktum, at en regerende verdensmester - på toppen af sin karriere i en af verdens største klubber - har valgt at tilslutte sig løftet, viser kraften og magien ved det, vi laver.

Med tilgangen af Mats Hummels håber Juan Mata nu, at flere professionelle fodboldspillere vil gøre det samme som de to.

- Modtagelsen af Common Goals har været fantastisk indtil videre, og jeg er sikker på, at involveringen af Mats vil inspirere flere spillere til at støde til, siger Mata.