Polske fans holdt danskere ude af Parken: - Det er en helt uholdbar situation

Uroligheder foran Parken fredag aften betød, at mange fans ikke blev lukket ind før godt inde i første halvleg mellem Danmark og Polen.

De fremmødte tilskuere fik i den grad noget for pengene i Parken fredag aften, hvor det danske herrelandshold sendte Polen hjem med et ydmygende nederlag på 4-0.

Desværre fik en større del af de danske fodboldfans dog alligevel ikke helt så meget, som de havde håbet på, da massive køer ude foran flere af Parkens indgange resulterede i store forsinkelser.

- Jeg har indtryk af, at der var flere tusinde, der ikke kom ind til tiden, og vi har fået at vide, at alle fans var inde efter 25 minutter af kampen. Det vil sige efter det første mål, og det er hamrende ærgerligt, at de ikke fik hele kampen med, fortæller Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

- Jeg tror ikke, at det var flere tusinde, der ventede i 25 minutter, men flere tusinde var ikke inde, da kampen gik i gang. Det kunne man også se på afsnittene og på billederne. Det er en helt uholdbar situation.

Polakker med danske billetter

Årsagen til problemet skal findes blandt nogle af de medrejsende fans fra Polen, som ikke havde planlagt at nøjes med en plads på Parkens udebaneafsnit.

- Vi kunne se, at der var mange med polske navne og mailadresser, som havde købt billet til de danske afsnit. Her følte vi os på flere af afsnittene nødsaget til at afvise dem ved indgangen.

- Det var mange hundrede polske fans, der havde købt billet. Jeg ved ikke, hvor mange af dem, der blev afvist, men vi afviste en del, og det er derfor, der var så store forsinkelser, forklarer Jakob Høyer.

Afvisningerne blev nemlig ikke taget godt imod, og under kampen oplyste DBU på Twitter, at man havde været nødt til at sikre, at aggressive polske fans ikke blev lukket ind på stadion, da det uden for Parken var endt i voldsomme sammenstød mellem politiet og de polske fans.

- Det er klart, at fans der har købt billetter og glæder sig til at komme ind og se fodbold, som så får at vide, at de formentlig bliver afvist, bliver sure og irriterede, og det har vi fuld forståelse for. Men det er UEFA’s regler, og de er til for sikkerheden for alle fans.

DBU havde givet besked

Ifølge Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, skal ude- og hjemmeholdets fans nemlig placeres adskilt til kampene for at undgå optøjer, hvilket man også på forhånd gør opmærksom på hos DBU.

- Vi har ret tydelige advarsler inde på vores hjemmeside, når man køber billetterne, og vi skriver til dem, når vi sender billetterne, at de er til de danske afsnit, for fans der hepper på det danske hold.

- De polske fans, der bevidst har overset den advarsel, er dem, der er skyld i, at rigtig mange danske fans kom for sent ind til kampen. Det er hamrende ærgerligt og rigtig beklageligt, og det er vi kede af på deres vegne, fortæller kommunikationschefen.

Han mener samtidig, at en oplevelse som den fredag aften, er en bekræftelse på, at det er klogt at sørge for, at forskellige fangrupper ikke havner det samme sted på et fodboldstadion. Også selvom det ikke er alle, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

- Det her handler jo også om at beskytte udeholdets fans. Hvis du pludselig står som fans af udeholdet, eksempelvis to personer, i en gruppe af danske fans, der måske er lidt for festlige, er det heller ikke sjovt, og det er derfor, vi skal holde dem adskilt, mener Jakob Høyer.