Premier League-klubber vedtager vital ændring

16x9
I år skiftede Danny Drinkwater fra Leicester til Chelsea den 31. august kort før midnat. Foto: Tony O'Brien / Scanpix Denmark

Et flertal af klubberne i Englands bedste fodboldrække har besluttet, at mulighederne for at købe spillere bliver indskrænket.

De bedste engelske fodboldklubber skal fremover skynde sig, hvis de vil nå at købe spillere i sommerens transfervindue.

Et flertal af klubberne har nemlig besluttet sig for at forkorte indkøbsmulighederne, så det berømte transfervindue smækker torsdagen før den første spillerunde. Det skriver blandt andre AP og Sky Sports.

Indtil nu er englændernes transfervindue lukket den 31. august, ligesom det er tilfældet i de fleste andre ligaer.

Hvis ændringen var trådt i kraft inden denne sæson, så skulle klubberne have købt ind allerede inden den 10. august. Det ville altså give dem tre uger færre til at forstærke holdet inden sæsonstarten, og så vil klubberne ikke længere have mulighed for at rette truppen til efter eventuelle nederlag i de første kampe.

I år nåede Premier League-klubberne at spille tre kampe, inden transfervinduet lukkede den 31. august med stor aktivitet. Chelsea hentede eksempelvis både Danny Drinkwater og Davide Zappacosta på transfervinduets sidste dag, mens Tottenham købte Fernando Llorente og Serge Aurier. Liverpool nåede også at købe Alex Oxlade-Chamberlain, ligesom Swansea og Everton også forstærkede trupperne. 

I 2018 har Premier League-klubberne mulighed for at købe ind fra den 1. juli til og med den 9. august.

Må stadig sælge spillere i hele august

Mens klubberne fremover skal skynde sig med at købe ind inden sæsonstarten, så vil det stadig være muligt at sælge spillere til andre klubber, når sæsonen er begyndt. Derforudsætter naturligvis, at vinduet stadig er åbent i den købende klubs land.

Det nye transfersystem i Premier League træder i kræft inden sæsonen 2018/2019. Den ændrer ikke på vinterens transfervindue, som stadig åbnes 1. januar og lukkes 31.