Ingen spillere mødt op til samling - nu strejker landsholdet

DBU og Spillerforeningen er fortsat ikke blevet enige om en ny kollektiv aftale. Derfor er ingen spillere mødt op til den danske landsholdssamling.

Mandag klokken 13.30 var der fortsat ikke dukket nogen landsholdspillere op på Hotel Scandic Bygholm Park i Horsens.

Det var ellers der, at kvindelandsholdet for første gang skulle mødes som optakt til venskabskampen mod Holland. Dermed er der nu officielt tale om en strejke fra landsholdets side.

Strejken sker, fordi spillerne har meddelt, de ikke vil spille, når de i samarbejde med Spillerforeningen ikke har fået lavet en ny aftale med DBU. En aftale hvor spillerne gerne vil have DBU som arbejdsgiver og sig selv som lønmodtager.

Efter afbrudte forhandlinger i starten af sidste uge mødtes Spillerforeningen og DBU igen søndag eftermiddag. Igen kunne de to parter ikke nå til enighed.

Den midlertidige landstræner, Søren Randa-Boldt, troede fortsat på en løsning og var mødt op til samlingen med blandt andet den assisterende landstræner Katrine S. Pedersen.

De kunne dog konstatere, at der ingen spillere var mødt op til 13.30, som var deadline.

Blev bedt om at gå

TV 2 SPORT befinder sig ved hotellet i Horsens, hvor spillerne mødes. Og journalist Jesper Amter kan fortælle, at der fortsat ingen spillere er at spore.

Samtidig kan han fortælle, at DBU ikke bryder sig om, at TV 2 SPORT opholder sig ved hotellet.

- En af receptionisterne prikkede os på skulderen og fortalte, de (DBU, red.) ikke var så glade for, at vi var her. Men vi holder skansen og bliver ved hotellet i Horsens, hvor spillerne skulle have mødt ind. Selv om hverken DBU, Spillerforeningen eller spillerne vil sige noget, fortæller Jesper Amter.

Danmark skal fredag møde Holland i en venskabskamp, som er en tro kopi af sommerens EM-finale. Fire dage senere skal Danmark møde Ungarn i den første VM-kvalifikationskamp.