Landstræner stopper en uge efter, han førte sit land til VM

16x9
Ange Postecoglou har netop ført Australien til VM. Foto: DAVID GRAY / Scanpix Denmark

Ange Postecoglou har besluttet sig for at trække sig tilbage fra posten som australsk landstræner.

Australien skal have ny fodboldlandstræner lidt mere end et halvt år før VM i fodbold.

Ange Postecoglou trådte onsdag morgen australsk tid tilbage som landstræner efter at have ført "Soccerroos" frem til VM i fodbold for under en uge siden.

- Efter store overvejelser har jeg besluttet, at min rejse som australsk landstræner slutter her, siger han på et pressemøde.

- Som jeg har sagt mange gange, har det været det største privilegium i mit liv, og det slutter ikke på den måde, som jeg har ønsket, men samtidig ved jeg, at det er den helt rigtige beslutning, siger den afgående landstræner.

Ange Postecoglou blev ansat som landstræner i oktober 2013, og han var således træner under VM i 2014.

Ifølge det australske medie Herald Sun var det planen, at Postecoglou allerede ville være stoppet som landstræner tilbage i september, hvis Australien havde kvalificeret sig direkte til VM fra sin gruppe.

Den græskfødte australier fortsatte alligevel som landstræner i playoffkampene, hvor det blev til sejre over både Syrien og Honduras for at sikre VM-billetten.

- Jeg er virkelig skuffet over, at han ikke kommer med til Rusland, siger direktøren i det australske fodboldforbund, David Gallop.

- Jeg er stolt over det faktum, vi har bevist, at en australsk fodboldtræner godt kan træne 'the Socceroos' (kaldenavn for det australske landshold, red.). Vi forhaster ikke den fremadrettede proces. 'Socceroos' har et stort hul i kalenderen nu, og det er vigtigt, at vi finder den rette person, der kan udfylde hans sko.

Ifølge Herald Sun er det sandsynligt, at Postecoglous assistent, Ante Milicic, kommer til at udfylde skoene.