- Viktor Fischer skal ingen steder, siger Mainz-træner

16x9
Viktor Fischer her i kamp for det danske landshold. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Den danske landsholdsspiller Viktor Fischer er ikke på vej hjem til FC K eller andre steder, fortæller Mainz-træner, Sandro Schwarz.

Det nye år nærmer sig.

Det er ensbetydende med, at fodboldverdenens transfervindue atter åbner op, og frem til den 31. januar kan klubberne de fleste steder i Europa shoppe løs i forsøget på at hente forstærkninger.

Men transfervinduet er ikke kun lig med handler. Det er om noget en tid, hvor rygter og spekulationer fylder meget. Et af de vedvarende rygter i den seneste tid har gået på, om den danske landsholdsspiller Viktor Fischer skulle være på vej væk fra den tyske Bundesliga-klub Mainz til fordel for den danske mester fra FC København.

Men ifølge danskerens nuværende chef, Sandro Schwarz, så er der langt fra hold i historien. Da Schwarz bliver spurgt, om Viktor Fischer er én af de spillere, der forventes at forlade klubben i januar, er svaret klart.

- Nej. Viktor er én af de spillere, jeg regner med tager et stort skridt frem i anden halvdel af sæsonen, siger Mainz-træneren til den tyske klubs hjemmeside.

- Han har alle de kvaliteter, man kigger efter

Indtil videre har den danske landsholdsspiller dog ikke væltet sig i spilletid for Mainz. Det er blot blevet til tre pladser i startopstillingen i den tyske Bundesliga, hvor danskeren end ikke fik spilletid i efterårets tre sidste kampe.

Men de manglende minutter på banen er langt fra ens betydende med, at cheftræneren ikke ser perspektiv i den danske kantspiller.

- Han har alle de kvaliteter, som man kigger efter. Han er teknisk begavet og kan score mål. Han har bare brug for lidt mere tilvænning. Han er et klassisk eksempel på en spiller, der lige skal bruge lidt mere tid på at vende sig til sine nye omgivelser, siger træneren.

Viktor Fischer skiftede i sommer til Mainz efter et mislykket ophold i engelske Middlesbrough.