OB-profil har fået ophævet sin kontrakt

16x9
OB's Izunna Uzochukwu i duel med AC Horsens Simon Okosun den 19. november 2017. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Fodboldspilleren Izunna Uzochukwu er efter eget ønske blevet fristillet af Odense Boldklub (OB). Hans kontrakt stod til at udløbe i sommeren 2019.

Izunna Uzochukwus fynske eventyr er slut halvandet år før tid. Nigerianeren har fået ophævet sin kontrakt med superligaklubben OB, og dermed kan han frit skifte til en anden klub.

Det meddeler OB på sin hjemmeside tirsdag.

- Jeg har haft flere samtaler med Izunna omkring hans ønske om at prøve sig af i en anden liga og i en anden fodboldkultur. Vi har drøftet de muligheder, der var, og vi er nået frem til en fornuftig aftale omkring vilkårene for, at vi ville løse ham fra hans kontrakt, siger OB's sportsdirektør Jesper Hansen.

- Izunna har vist stor fightervilje i sin kamp for at nå tilbage på det niveau, vi ved hans talent rækker til, og det har jeg stor respekt for. Jeg ønsker ham derfor al mulig held og lykke uanset hvor hans karriere måtte fortsætte.

27-årige Izunna Uzochukwu kom til Odense i januar 2016 efter kun et halvt år i russisk fodbold. På de to år har han optrådt 57 gange i de blå-hvide striber.

- Izunna har kæmpet hårdt for at nå tilbage til det niveau, han tidligere har haft, og det er jeg stolt over, at han er lykkedes med hos os. I efteråret har han bidraget godt med en masse fysik og defensivt arbejde, og det har medvirket til at skabe det solide udtryk, vi har haft som hold, lyder det fra OB's cheftræner Kent Nielsen.

- Han har haft et stort ønske om at prøve sig af et andet sted, og jeg håber, at det bliver succesfuldt, og han fortsætter den udvikling, han har været i hos os.

Izunna Uzochukwu har også bidraget med et enkelt mål i sin OB-tid. Det kom i 1-1-kampen mod Brøndby den 10. september 2017.

Før det korte ophold i russiske Amkar Perm tørnede Izunna Uzochukwu ud for FC Midtjylland.