City-stjerne har fået fri - for tidligt født søn kæmper dag for dag

16x9
David Silvas søn er blevet født for tidligt. Foto: OLI SCARFF / Scanpix Denmark

Spillerens søn kæmper for livet, og træneren har derfor givet ham fri, hvis han ønsker det.

Manchester City-profilen David Silva har været fraværende i fire ud af sit hold seneste seks kampe, og onsdag har spanieren løftet sløret for den triste årsag til sit fravær.

Hans søn blev født for tidligt og svæver mellem liv og død, forklarer han i en kort besked, som han blandt andet har delt på de sociale medier Twitter og Instagram.

- Jeg vil dele informationen om, at min søn Mateo er født ekstremt tidligt, og han kæmper dag for dag med hjælp fra lægerne, skriver David Silva.

Han takker også sine holdkammerater og Manchester City for at støtte ham og hans familie i den svære situation.

David Silva har været en central figur på Premier Leagues tophold i denne sæson. Han har scoret fem mål og lagt op til otte mål i 19 ligakampe.

Manager Josep Guardiola påpeger, at David Silvas familiære situation er langt vigtigere end fodbold. Derfor må spanieren selv vælge, om han vil komme til træning eller blive hjemme.

- Han må komme og gå, som det passer ham, for familien er det vigtigste i livet.

- Det gør ikke noget, at vi smider point, fordi han ikke er med. Jeg vil aldrig presse ham til at spille. Nogle gange vil han være med, andre gange vil han ikke. Det handler om, hvordan hans familie har det, siger Guardiola.

David Silva var anfører, da Manchester City tirsdag vandt 3-1 over Watford.