Kvinder udpeger årets hold for første gang

16x9
Landsholdsanfører Pernille Harder er ikke overraskende en del af årets hold 2017. Foto: JOHN THYS / Scanpix Denmark

Danmarks bedste kvindelige fodboldspillere har udvalgt årets hold i samarbejde med Spillerforeningen.

Efter et turbulent år, hvor EM-sølvet står som det absolutte højdepunkt, gør Danmarks bedste kvindelige fodboldspillere status for år 2017.

I en afstemning gennem Spillerforeningen har kvinderne for første gang udpeget årets hold.

Ikke overraskende består holdet udelukkende af spillere, der var med til at levere det bedste danske landsholdsresultat i 25 år, da det blev til EM-sølv i sommer. Siden da kæmpede spillerne en hård kamp for at få en ny landsholdsaftale med DBU. Efter aflysning af to kampe endte det med en markant stigning i bonusser og honorarer - men også et skrivebordsnederlag til Sverige i VM-kvalifikationen. 

Barcelona-spiller fravalgt

Det mest bemærkelsesværdige ved årets hold er umiddelbart, at en skadesplaget Line Røddik ikke er stemt ind som venstre back, selvom Barcelona-backen som regel har været førstevalg på landsholdet, når hun har været klar til at spille.

Derudover er viceanfører Janni Arnth heller ikke en del af midterforsvaret, hvor Simone Boye danner makker med Stine Larsen, som også har spillet en del kampe som angriber i det forgange år. Brøndbyspilleren indledte eksempelvis EM-slutrunden som angriber, inden hun skiftede position, da Arnth udgik med et træthedsbrud i foden efter den første kamp.

Det er præstationer på både lands- og klubhold, der ligger til grund for afstemningen. 

Målmand: Stina Lykke

Forsvar: Theresa Nielsen, Simone Boye, Stine Larsen, Cecilie Sandvej

Midtbane: Sanne Troelsgaard, Line S. Jensen, Nanna Christiansen

Angreb: Pernille Harder, Nadia Nadim, Katrine Veje

Senere i januar bliver årets kvindelige fodboldspiller kåret. Ligesom tilfældet er med årets hold, så bliver den pris uddelt på baggrund at stemmer fra spillerne selv.