Dansker skal træne et af verdens bedste landshold

16x9
Kenneth Heiner Møller ses her med en ung Pernille Harder i baggrunden. De to var med til at vinde EM-bronze i 2013. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Scanpix Denmark

Danmarks tidligere kvindelandstræner Kenneth Heiner Møller er blevet ansat som træner for Canadas kvinder, der er blandt verdens bedste hold.

Danske Kenneth Heiner Møller har skrevet under på karrierens største trænerkontrakt. 

Den tidligere danske landstræner skal fremover stå i spidsen for Canadas kvindelandshold, hvor han har været assistenttræner siden 2016. Det skriver Canadas fodboldforbund.

Som assistenttræner for Canada har Kenneth Heiner Møller været med til at vinde OL-bronze i 2016, hvor Canada slog værterne fra Brasilien med 2-1 i bronzekampen. Danskeren overtager jobbet som landstræner efter John Herdman, der fremover skal være træner for landets herrelandshold og National EXCEL Director. 

- Vi er glade for, at vi får så dygtig en afløser i Kenneth Heiner Møller. Han har haft en nøglerolle i det trænerteam, der har skaffet Canada bronzemedaljer og en historisk høj placering som nummer fire på verdensranglisten, siger forbundets præsident Steven Reed.

Canada, der var vært for VM i 2015, ligger i øjeblikket nummer fem på verdensranglisten. Danmark er placeret som nummer 12.

Canadisk kærlighed midt i dansk succes

Kenneth Heiner Møller rundede 100 landskampe som dansk landstræner fra 2006 til 2013, hvor Danmark vandt bronzemedaljer ved EM i Sverige. Uden at vinde en eneste kamp i regulær tid var Danmark kun en straffesparkssejr fra at nå hele vejen til finalen.

Det var under denne slutrunde, det canadiske forbund forelskede sig i den tidligere Superligaspillers trænerevner. Danmark spillede boldbesiddende fodbold, og det faldt i John Herdmans smag. Som ekspertkommentator blev John Herdman mere og mere overbevist om, at Kenneth Heiner Møller ville passe ind i den canadiske trænerstab, og derfor forsøgte man at lokke ham til Canada efter slutrunden i 2013.

Kenneth Heiner Møller afslog i første omgang, og derfor fulgte han VM i Canada 2015 fra sidelinjen. Som ekspertkommentator begyndte han dog at se en mulighed omkring det canadiske hold, og det banede således vejen for, at han blev assistenttræner for Canada før og under OL 2016.

Her vandt Canada som nævnt bronzemedaljer, og siden har Kenneth Heiner Møller været assistenttræner for John Herdman.

Angriber jagter scoringsrekord

Som landstræner for det canadiske landshold kommer Kenneth Heiner Møller blandt andet til at arbejde med den legendariske angriber Christine Sinclair.

Den 34-årige skarpretter er den mest scorende kvindelandsholdsspiller, der stadig er aktiv. Hele 169 gange har hun sparket bolden i mål på landsholdet, og Sinclair er kun 15 mål fra at tangere Abby Wambachs verdensrekord på 184 landsholdsmål.

Få fodboldspillere har scoret så mange mål som Christine Sinclair.
Få fodboldspillere har scoret så mange mål som Christine Sinclair. Foto: Miguel SCHINCARIOL / Scanpix