Tidligere og nuværende Chelsea-stjerne hylder dansk stortalent

Andreas Christensen forlængede for nylig sin kontrakt med Chelsea, og han får stor ros fra en tidligere og nuværende Chelsea-stjerne.

Fast mand i Chelseas midterforsvar. Kåret til årets talent i Danmark tre år i træk. En del af det danske landsholds kvalifikation til VM i Rusland.

Andreas Christensens karriere har over det seneste år taget voldsom fart. Han er gået fra at være lejesvend i tyske Mönchengladbach til fast mand hos de forsvarende engelske mestres midterforsvar, og det belønnede hans klub med at tilbyde ham en ny kontrakt frem til sommeren 2022. ’AC’ skrev under.

- Det kunne ikke være mere perfekt, end det er lige nu. Jeg spiller en masse kampe, jeg bliver vist en masse tillid, og jeg leverer. Jeg er utrolig glad for tilværelsen og det, der sker i mit liv lige nu, siger han til TV 2 SPORT.

Nu er han en nøglespiller for os, og jeg er glad for ham

Thibaut Courtois, målmand i Chelsea

Men da sæsonen startede, så det ikke ud til, at det var netop nu, den 21-årige forsvarsspiller fra Lillerød skulle få sit gennembrud.

Startede på bænken

Fra starten af sæsonen var Andreas Christensen henvist til bænken, fordi Chelsea-manageren Antonio Conte foretrak en trio bestående af de rutinerede spillere David Luiz, Gary Cahill og Antonio Rüdiger i midterforsvaret.

I de første 10 runder af Premier League startede ’AC’ - som han kaldes - således kun på banen tre gange, men siden da så han sig ikke tilbage, da Conte først gav ham chancen. Han er nu fast mand, og det er noget, den tidligere Chelsea-spiller, tyskeren Michael Ballack, har bidt mærke i.

- Det er gået hurtigt, siden han kom tilbage til Chelsea i forhold til, hvor vigtig han er blevet. Det ses også ved, at klubben tilbød ham en stor kontrakt. Nu har han en vigtig rolle i midterforsvaret – det er fantastisk at se, hvor roligt han spiller, og den tillid, klubben har givet ham, siger Ballack til TV 2 SPORT, hvor han samtidig ønsker Andreas Christensen alt det bedste fremover.

Så talentet med det samme

Allerede i 2012 købte Chelsea den danske forsvarsspiller i Brøndby. Dengang røg han ind på klubbens U18-hold og siden op på U21-holdet. Chelsea valgte i 2015 at udleje ham til Mönchengladbach i to år, fordi de håbede, at ’AC’ ville udvikle sig.

Danskeren udviklede sig til at blive en nøglespiller i den tyske klub, men selvom hans status var høj syd for den danske grænse, var han ikke garanteret en startplads, da han i sommeren 2017 vendte tilbage til England.

- Jeg gik ind og tænkte, at det selvfølgelig ville blive svært. Men jeg tænkte også, at de to år, jeg nu havde været væk, var det, der var meningen, der skulle gøre mig klar til at komme tilbage og kæmpe om pladsen. Det gjorde det så heldigvis, og nu står jeg i en god position. Men jo, til at starte med så det utrolig svært ud, men man må ikke stoppe med at tro på sig selv, siger danskeren.

En anden mand, der er selvskrevet på Chelseas holdkort, er den belgiske målmand Thibaut Courtois. Han har ligesom Andreas Christensen fået sit gennembrud i klubben efter først at være lejet ud.

Den belgiske landsholdsmålmand kom tilbage fra sin lejeaftale med spanske Atlético Madrid, og straks ved tilbagekomsten lagde han mærke til Andreas Christensen på træningsbanen.

- Jeg kan huske det første år, jeg var i Chelsea. Der så jeg de kvaliteter, han havde og stadig har. Jeg så, at han ville blive en god spiller for Chelsea, men han havde behov for at spille kampe. Og derfor var det godt, at han kom til Mönchengladbach, ligesom jeg tog til Atlético Madrid (begge på lejeaftaler, red.). Han fik Champions League-fodbold og spillede i en svær liga med fans, der presser dig, og han klarede det rigtig godt, siger Thibaut Courtois til TV 2 SPORT.

Chelsea-målmanden påpeger, at der var stor konkurrence om pladserne, da danskeren kom tilbage, men Andreas Christensen greb chancen og er nu blevet en fast del af startopstillingen.

- Nu er han en nøglespiller for os, og jeg er glad for ham. Han har skrevet en ny kontrakt, og det er godt, så jeg er glad for, at han bliver meget længere tid i Chelsea.