Spillerne i Lyngby Boldklub har ikke fået løn

Onsdag sidder bestyrelsen i Lyngby Boldklub i intense forhandlinger, der skal redde klubben fra en konkursbegæring.

Det er en skæbnesvanger dag for Lyngby Boldklub. Superligaklubben har brug for et større millionbeløb, hvis den skal overleve.

I sidste uge fortalte Torben Jensen, direktør i Hellerup Finans og bestyrelsesformand i Lyngby Boldklub, at klubben på daværende tidspunkt ikke var i stand til at udbetale løn for januar til klubbens ansatte.

Meget har ikke ændret sig siden, og helt i tråd med bestyrelsesformandens udtalelse er der ikke blevet udbetalt løn onsdag morgen. Det bekræfter flere spillere overfor TV 2 SPORT.

- Uanset om vi havde fået løn eller ej, så er det en lidt speciel situation i øjeblikket. Vi håber naturligvis på, at der kommer en ny ejer, men det er klart, at det har indflydelse på, hvordan humøret er i truppen. Det er ikke det sjoveste, siger Michael Tauber til TV 2 SPORT.

Han fortæller også, at spillerne tirsdag aften modtog en mail, hvori der stod, at forhandlingerne om klubbens salg endnu ikke var på plads.

Kan sende påkrav til klubben

Den øjeblikkelige situation betyder, at Lyngby Boldklub står over for en konkursbegæring, hvis ikke bestyrelsen får skaffet økonomi til lønninger inden midnat.

For har spillerne ikke deres løn torsdag morgen, kan de sende et påkrav til klubben om at udbetale deres løn. Sker det ikke inden for tre hverdage, kan spillernes fagforening, Spillerforeningen, indgive en konkursbegæring mod klubben. Hvis den efter at være blevet begæret konkurs kommer under rekonstruktion, vil det medføre, at klubben bliver fratrukket seks point.

En konkursbegæring er naturligvis ikke et ønske i og omkring Lyngby Boldklub, og derfor er der onsdag morgen blevet indledt intense forhandlinger for at redde fodboldklubben.

Som følge af den manglende lønudbetaling har Spillerforeningen indkaldt Lyngby-spillerne til et møde onsdag kl. 13.00. Her vil de blive orienteret om, hvad de skal gøre.

Ny klub på banen

Hellerup Finans, der er selskabet, som ejer Lyngby Boldklub, er under rekonstruktion og har længe forsøgt at sælge superligaklubben.

Da det ikke har været muligt at gennemføre et salg, har det af flere omgange været nødvendigt at tilføre penge for at sikre klubbens drift. Alt i alt i omegnen af 30 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under billedet.

Thomas Lindrup fra Spillerforeningen ankommer til Lyngby Boldklub for at holde møde med klubbens spillere.
Thomas Lindrup fra Spillerforeningen ankommer til Lyngby Boldklub for at holde møde med klubbens spillere. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark

Tidligere har sidste sæsons DM-bronzevindere forhandlet med Premier League-klubben Brighton om tilførsel af kapital, men det førte ikke noget med sig.

En ny klub, den belgiske topklub Club Brugge, har dog ifølge TV 2 SPORTs oplysninger meldt sig på banen, men belgierne afviser at ville købe Lyngby Boldklub.

- Vi planlægger ikke at købe klubben, men vi er interesseret i at finde et sted, hvor vores unge spillere kan få noget spilletid. Det er i den forbindelse, vi er i kontakt med Lyngby Boldklub og også andre klubber, siger Kirsten Willem, der er pressechef i Club Brugge, til TV 2 SPORT.

I sidste sæson havde Lyngby Boldklub et underskud på 11,7 millioner kroner før skat.