- Tak for det, Bendtner

16x9
Nicklas Bendtner har i sin tid for Rosenborg gjort comeback for landsholdet. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Jeg glæder mig over en handel, der ikke blev til noget. Transfervinduet har blafret, rygterne har svirret, milliarder har byttet trøjer - men Nicklas Bendtner bliver i det frodige Trøndelag.

Og det er godt for Rosenborg BK, for Bendtner - og for landsholdet. Det bliver en knivskarp Bendtner-udgave, der tager til VM-slutrunden i Rusland. Der er ro på - og man kan tydeligt mærke, hvad han vil. Og når han vil, så kan han.

Hvor meget der har været om den franske interesse for Bendtner, vides ikke. For alt bliver hvirvlet op og sat på medieprøve tæt på fodboldens handels-deadline. Men ingen tvivl om, at Bendtner er et emne vidt omkring - den udgave af Bendtner, vi ser lige nu.

Han arbejder seriøst og benhårdt på succes i Rosenborg, men endnu mere på det VM, der bliver hans næste og nok sidste. Bendtner vil toppe. Det går hans liv (også) ud på.

Derfor var det godt, at han ikke skulle ud på mere ståhej med flytning, nyt sprog, ny kultur, nye omgivelser og en helt ny klub, hvor spilletiden ikke var skrevet ind i kontrakten. Nu bliver han i de omgivelser, han tilsyneladende har det godt med. Han virker ihvertfald til at have fornyet overskud i mere end én forstand.

Jeg er sikker på, at landstræner Åge Hareide er glad for Bendtners fortsættelse i Rosenborg. Ikke alene ved han, hvor han har ham - han er vel nordmand - men det virker som et godt match. Og det er vigtigt med henblik på netop VM.

Det er længe siden, Nicklas Bendtner har følt sig så godt tilpas og virket så motiveret, som i tiden i det norske. Det er, som om klubben, holdkammeraterne, naturen passer ham - et lift til den næste modningsproces. Han virker til at hvile i sig selv, selvom det ikke alene er det, han understreger på sin Instagram, hvor den seriøse træning oftest ligger forrest i billedalbummet. Og det klæder ham.

Når jeg (sammen med mange andre, tror jeg) glæder mig over Bendtners stop-over, hvor han er, så hænger det sammen med, at jeg tror, vi får en Nicklas Bendtner helt på toppen i Rusland. Han har erfaringen, han har kvaliteterne - og han har tydeligvis lysten til at indgå i kollektivet og alligevel gå forrest. Og er han deroppe, hvor klokken ringer, er han en af de bedste.

VM-holdet har brug for Bendtner i den bedste udgave - derfor var det godt, at han ikke holdt flyttedag onsdag.