Ny angriber i norsk fodbold havde aldrig hørt om Nicklas Bendtner

16x9
Nicklas Bendtner blev i sidste sæson topscorer i Norges bedste fodboldrække. Foto: ROBERT ATANASOVSKI / Scanpix Denmark

Siden 2011 har liberiske Sam Johnson kendt til skandinavisk fodbold. Men den danske angriber Nicklas Bendtner havde han aldrig hørt om.

Nicklas Bendtner spillede sig sidste år tilbage på det danske landshold efter en stærk sæson i norske Rosenborg, hvor han blev klubbens og ligaens topscorer med 19 scoringer.

I Danmark og i Norden er han et af de største fodboldnavne, men for angriberen Sam Johnson fra Liberia, der netop er skiftet til Vålarenga i den bedste norske fodboldrække, ringede navnet ingen klokke.

- Da jeg kom hertil, fortalte nogen mig om ham. Det var ikke en lang samtale. De viste mig et billede, og jeg mener, at han scorede... var det 16 mål i sidste sæson, siger Johnson til VG.

Faktisk nåede Bendtner op på 19 scoringer for Rosenborg.

Sam Johnson kom til svensk fodbold tilbage i 2011 og har spillet i forskellige svenske klubber, før han for to år siden tog en afstikker til Kina.

Men Bendtner, der tidligere har spillet i klubber som Juventus, Wolfsburg og Arsenal, havde han ikke stødt på.

- Jeg er ikke fan af Arsenal, så det er måske derfor, jeg ikke ved, hvem det er, siger Sam Johnson og griner ifølge VG.

Utrygge i transfervinduet

I Rosenborg kender de i hvert fald Nicklas Bendtner, der var en af de bærende kræfter, da Trondheim-klubben vandt mesterskabet sidste år.

Bendtner kom til Rosenborg efter en lang årrække med mangel på fodbold og mere opmærksomhed på privatpersonen Bendtner end fodboldspilleren, så efter angriberens opblomstring var de faktisk urolige i klubben i januars transfervindue.

- Vi følte os ikke trygge før ved 23-tiden tirsdag. På 24 timer gik Christian Gytkjær (dansk angriber, red.) fra at træne med os til at ende i München. Hvis Nicklas havde ønsket det, kunne han forlade Rosenborg. At han vælger at blive, er fantastisk for os, siger klubbens træner Kåre Ingebrigtsen til VG.