Premier League-anfører risikerer karantæne for at vise fingeren

16x9
Troy Deeney risikerer karantæne for at vise sin langefinger til klubbens fans. Foto: DAVID KLEIN / Ritzau Scanpix

Watford-anføreren Troy Deeney risikerer at få op mod fire spilledages karantæne efter en hændelse mod Chelsea mandag aften.

Det er ikke blevet til mange Premier League-mål for Watford-angriberen Troy Deeney i denne sæson. Men da han scorede mod Chelsea mandag aften, sørgede han for at komme i centrum.

Det var dog ikke selve scoringen, men derimod fejringen, der fik klubbens anfører i centrum.

Efter at have bragt sit hold foran ved at score på et straffespark efter 42 minutter løb Troy Deeney ud mod klubbens fans og rakte den berømte og berygtede langefinger frem.

Konsekvenser kan komme efterfølgende

Det gav ingen konsekvenser for ham under kampen, men det kan det gøre efterfølgende.

Det engelske fodboldforbund, FA, afventer lige nu kamprapporten fra kampens dommer, Mike Dean, og den kan afgøre, om Troy Deeney skal have karantæne.

Hvis Mike Dean så, at Troy Deeney viste langefingeren, kan FA ikke give den 29-årige angriber karantæne. Men hvis ikke Mike Dean så hændelsen, så er FA i sin ret til at give Deeney en straf efterfølgende.

Tidligere har Tottenham-spilleren Dele Alli fået en spilledags karantæne for at vise fingeren til landsholdskammeraten Kyle Walker.

Mens det, ifølge Dele Alli, var under venskabelige forhold, så er sagen imidlertid noget helt andet for Troy Deeney.

I transfervinduet i januar var der mange fans, der mente, at Troy Deeney skulle sælges, og hændelsen var således en reaktion fra angriberen.

- Der var en masse snak om en transfer. Jeg har været stille, fordi jeg ved, at det kan give problemer at sige noget. Så det var min måde at vise folk, at jeg stadig er i klubben, siger Troy Deeney til radiostationen BBC Radio 5 Live.

FA kan ramme Deeney hårdt

Mens Dele Alli modtog en spilledags karantæne for at vise sin langefinger frem, kan Troy Deeney blive ramt noget hårdere.

Den engelske avis The Sun skriver således, at Watford muligvis skal undvære deres anfører i fire kampe, hvis FA takserer hændelsen til at være ondsindet.

Hvis det sker, vil det være anden gang i denne sæson, at Troy Deeney får fire spilledages karantæne.

Tidligere på sæsonen tog han fat i Stoke-spilleren Joe Allens hoved, hvilket resulterede i fire dage i skammekrogen.