Bendtner styrede Rosenborgs træning på Gran Canaria

Nicklas Bendtner varetog en anderledes opgave, da hans norske klub, Rosenborg Ballklub, havde sin afsluttende træning på træningslejren på ferieøen.

Med et stykke papir i hånden gik den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner rundt og dirigerede sine holdkammerater gennem flere øvelser.

Angriberen var blevet udpeget til at lede Rosenborgs sidste træning på holdets træningslejr, efter at han dagen forinden havde været med til at vinde en turnering.

Rosenborg-spillerne spillede 'Bordeaux' - tre mod tre på en lille bane - og vinderholdet kunne enten slippe for en fjerdedel af løbetræningen eller lede den afsluttende træning.

Bendtners hold valgte at styre træningen og udnævnte danskeren til cheftræner, lyder forklaringen på Rosenborgs hjemmeside, hvor en video af Bendtners første dag i jobbet er lagt ud. Du kan også se videoen øverst i denne artikel.

Tilfredshed med cheftræner Bendtner

Nicklas Bendtner lignede en mand, der følte sig hjemme i sin nye rolle.

- Vi varmer op først, så spiller vi 'tysker', lød det blandt andet fra danskeren, da han gennemgik dagens træningsprogram.

Efterfølgende bad han landsmanden Mike Jensen om at tage resten af holdkammeraterne med på to opvarmningsomgange rundt om banen.

Artiklen fortsætter under billederne.

Nicklas Bendtner gennemgår dagens træningsprogram.
Nicklas Bendtner gennemgår dagens træningsprogram. Foto: Rosenborg Ballklub
Nicklas Bendtner ser på, mens holdkammeraterne knokler.
Nicklas Bendtner ser på, mens holdkammeraterne knokler. Foto: Rosenborg Ballklub

I det hele taget var Bendtner fornøjet med spillernes indsats, og det samme var den normale Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen med Bendtners debut som cheftræner.

- Det var et meget hyggeligt og fint træningspas med gode øvelser. Jeg tror, gutterne hyggede sig. En meget fin afslutning på en fantastisk træningslejr, siger Kåre Ingebrigtsen i videoen.

Han gjorde det dog klart, at han ikke frygter for sit job.

- Han (Nicklas Bendtner, red.) var ikke så god, at jeg føler nogen fare endnu, siger Ingebrigtsen efterfulgt af et grin. Bendtner grinte med.

Flyttede træningslejr efter kritik

Rosenborgs træningslejr på Gran Canaria var i første omgang planlagt til Dubai, men massiv kritik fra klubbens fans fik Rosenborg-ledelsen til at aflyse turen til Mellemøsten.

I stedet valgte den norske mesterklub at rejse til den spanske ferieø i forberedelserne frem mod den kommende sæson.

- Det har været en fantastisk træningslejr. Der er blevet arbejdet hårdt. Vi har virket rigtig friske. Vi har virket som om, vi har taget nogle gode skridt i den rigtige retning, siger Nicklas Bendtner i videoen.

- Alt i alt har det været godt. Nu kommer vi hjem og har endnu en træningslejr, så jeg er sikker på, vi er klar til sæsonstart.

Stor interesse for Bendtner

Træningslejren på Gran Canaria kunne dog godt have sluttet før tid for Bendtner.

Kåre Ingebrigtsen fortæller, at der var stor interesse for den danske landsholdsangriber i vinterens transfervindue, og at han forventer den samme interesse for Bendtner til sommer.

- Vi er fuldt ud klar over, at Nicklas kan forsvinde til sommer. Der er så mange forespørgsler på ham. Nicklas kunne også have forladt Rosenborg i dette vindue, men det var ham selv, som valgte at blive hængende, siger Kåre Ingebrigtsen til norske Adresseavisen.

I videoen fra Rosenborgs træningslejr bliver Nicklas Bendtner også spurgt til sin fremtid. Skønt spørgsmålet er mindre seriøst, lægger 30-årige Bendtner ikke skjul på, at han drømmer om et job inden for fodboldens verden efter sin aktive karriere.

- Når jeg stopper med at spille, vil jeg gerne forblive i fodbold. Som træner vil være en god mulighed, og så kan jeg lære af nogle gode mennesker her, lyder det fra danskeren.

Nicklas Bendtner og Rosenborg indleder 2018-sæsonen den 11. marts. Her møder holdet Sarpsborg 08 på udebane. Bendtner blev topscorer i Eliteserien i sidste sæson med 19 mål.