Historien om Bendtner gør det lettere for Rosenborg at hente større profiler

16x9
Tiden i Rosenborg har bragt Nicklas Bendtner tilbage på landsholdet. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Ifølge Rosenborgs cheftræner bliver der lagt mærke til, at klubben formåede at bringe spilleglæden tilbage for Nicklas Bendtner.

Historien om Nicklas Bendtner var mildest talt broget, før han kom til norske Rosenborg i starten af 2017.

Han var igennem mislykkede ophold i Wolfsburg og Nottingham Forest, efter at hans kontrakt med Arsenal udløb i 2014.

Men tiden efter Rosenborg-skiftet har stort set været én stor solstrålehistorie. Bendtner blev topscorer i den bedste norske fodboldrække og spillede sig tilbage på det danske landshold.

Den positive historie skaber en positiv effekt for Rosenborg, der nu har nemmere ved at tiltrække større navne, mener klubbens cheftræner.

- I de større ligaer bliver der lagt mærke til, at Bendtner fik spilleglæden og formen tilbage i Rosenborg. Vi får langt flere henvendelser end sidste år, siger Kåre Ingebrigtsen til VG.

- Det gør det uden tvivl mere attraktivt at komme til os nu.

I løbet af januars transfervindue var der angiveligt rift om Nicklas Bendtner, hvor Ingebrigtsen var usikker på, at angriberen ville blive i klubben.

Men Bendtner blev ikke solgt, og udsigten til at kunne hente større profiler til klubben glæder en anden af de store profiler, Pål André Helland, fordi det gør Rosenborg mere konkurrencedygtig i europæisk fodbold.

- Det blev et prestigeprojekt for klubben, som lykkedes. Det er vigtigt for klubbens transferstrategi. Nu sender det et signal til spillere i samme situation som ham, siger han VG.

I transfervinduet var Rosenborg ifølge adressa.no tæt på at sikre sig Bayern München-spilleren Renato Sanches, der er udlejet til engelske Swansea.