Jon Dahl fortsætter som assistent for landsholdet

16x9
Både Jon Dahl Tomasson var i godt humør, da Thomasson blev præsenteret som Hareides assistent. Foto: Henrik Berring / TV 2

Jon Dahl Thomasson fortsætter som assistenttræner for herrelandsholdet i fodbold efter VM 2018.

Jon Dahl Thomasson vil også være Åge Hareides assistent, når VM 2018 er forbi. 

Den tidligere topangriber har nemlig forlænget sin kontrakt med DBU, så den løber til og med EM 2020. Det skriver Politiken. Med forlængelsen er Thomassens kontrakt lige så lang som Åge Hareides aftale med DBU. 

- Jeg er meget glad for jobbet, som jeg gik ind til blandt andet for at for ny erfaring som træner. At arbejde med et landshold er jo noget helt andet end at være klubtræner. Jeg har bestemt nydt det, siger Jon Dahl Thomasson til Politiken og uddyber:

- Nydt at have med de allerbedste danske spillere at gøre og være involveret i mange store og betydningsfulde kampe.

I deres første kvalifikation som trænerduo lykkedes det Åge Hareide og Jon Dahl Thomasson at føre Danmark frem til VM. Via to playoff-kampe mod Irland spillede Danmark sig til VM i Rusland i 2018 med en samlet sejr på hele 5-1. 

Hvis det også lykkes makkerparret at kvalificere Danmark til EM 2020, så kan det ende med, at Danmark skal spille gruppekampe i Parken. Det europæiske fodboldforbund UEFA fejrer nemlig sit 60 års jubilæum ved at afholde EM i hele 13 forskellige byer fordelt over hele Europa. Fire af EM-kampene skal spilles i Parken.

Værter ved EM 2020

 • London

 • Rom

 • Baku
 • Bukarest
 • Glasgow
 • München
 • København 
 • Budapest
 • Dublin
 • Bruxelles
 • Bilbao
 • Amsterdam
 • Sankt Petersborg

Inden EM 2020 vil fokus dog være på det kommende VM, hvor Danmark er i gruppe med Australien, Peru og Frankrig. De tre gruppekampe spilles midt i juni, og til den tid kan VM-slutrunden følges på TV 2s kanaler.